WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
1 Miljoen Fietsers
Wijdemeren., di 16 maart 2010

Op 31 maart om 12.00 uur stapt de hele regio in Hilversum op de fiets. Er wordt een wereldrecordpoging gedaan om 1 miljoen mensen tegelijk op de fiets te krijgen.

persbericht

GGD fietst mee voor wereldrecord!

GGD Gooi & Vechtstreek stapt op 31 maart om 12.00 uur in Hilversum op de fiets. De actie is onderdeel van de wereldrecordpoging Heel Nederland Fietst. Het doel van deze poging is 1 miljoen mensen tegelijk op de fiets. Nuttig en leuk! 

31 maart vindt de wereldrecordpoging Heel Nederland Fietst plaats. Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen en de Fietsersbond laten op een ludieke manier zien dat fietsen een gemakkelijke manier is om aan de dagelijkse dosis bewegen te komen. GGD Gooi & Vechtstreek draagt haar steentje bij door het organiseren van een fietslunch voor haar eigen medewerkers. Daarnaast roepen ze, vanuit het programma ‘Gooi in Beweging’, gemeenten en scholen op zich ook zelf aan te melden.

Meedoen?

Ga naar www.heelnederlandfietst.nl en meld uw organisatie, school, gemeente of sportvereniging aan. Wilt u individueel meedoen? Kijk op de landkaart of er bij u in de buurt evenementen worden georganiseerd waarbij u kunt aansluiten.

Waarom fietsen?

Fietsen is een makkelijke vorm van bewegen die vrij eenvoudig in het dagelijks ritme van mensen is in te passen. Vooral op de kleine(re) afstanden tot zeven kilometer kiezen we nog te vaak voor de auto. Daarnaast draagt fietsen bij aan de gezondheid van mensen: drie keer per week drie kilometer heen en weer fietsen verbetert de conditie van mensen met een slechte conditie al met 10%. En niet te vergeten, het stimuleren van fietsen draagt bij aan de aanpak van het fileprobleem en de vermindering van CO2-uitstoot.

Gooi in Beweging

Het programma Gooi in Beweging heeft als doel "bewegingsstimulering en preventie en aanpak van overgewicht bij de jeugd in de regio Gooi en Vechtstreek". De insteek is een integrale aanpak. Naast voorlichting en begeleiding, omvat het programma ketensamenwerking en het beweegvriendelijk inrichten van de openbare ruimte. Activiteiten zijn gericht op de jeugd, ouders, scholen, voorschoolse voorzieningen en op professionals in zorg en welzijn. Gooi in Beweging is een initiatief van de negen regiogemeenten en GGD Gooi & Vechtstreek.

De campagne Heel Nederland Fietst wordt gesteund door de ministeries van VWS, VenW en VROM. Partners van Heel Nederland Fietst zijn: de campagne 30minutenbewegen, ANWB, BOVAG, Rai Vereniging, VSG, NOC*NSF, Convenant Gezond Gewicht, Le Grand Départ Rotterdam 2010, Gemeente Amsterdam, NBTC, NTFU, Veilig Verkeer Nederland, OV-fiets, en St. Landelijk Fietsplatform.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
8 gr.
windkr. 2