WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Schaakkampioenschap
Wijdemeren, ma 22 maart 2010

Op 13 maart trokken de Curtevenneschool en de Jozefschool naar Amersfoort voor de finale van het regionaal schoolschaak kampioenschap.

ingezonden bericht

Schoolschaakfinale 2010
Amersfoort

Op 13 maart trokken de Curtevenneschool uit Kortenhoef en de Jozefschool uit Nederhorst den Berg naar Amersfoort voor de finale van het regionaal kampioenschap.

Zij waren respectievelijk de nrs 1 en 2 van de voorrondes bij het Wijdemeers schoolschaaktoernooi.


Ruben, Tom, Wiebe en Floris hebben de eerste ronde gewonnen.

Namens de Curtevenneschool begonnen Tom (bord 1), Floris (bord 2), Ruben (bord 3) en Wiebe (bord 4) sterk met een overwinning. Daarna volgde de gevreesde Emmaschool uit Bussum. Na 2 ronden was het eigenlijk al duidelijk dat 3 scholen er met kop en schouders bovenuit staken, waaronder dus de Emmaschool waarvan met 3-1 werd verloren. Er werd dus wel een bordpunt gescoord tegen de Emmaschool, al met al toch een knappe prestatie. Daarna volgden meteen de 2 andere sterke scholen en zo stond men na 4 ronden nog steeds op 1 overwinning. Vervolgens kwamen echter de kansen om te strijden voor die 4e plaats die ook nog toegang zou geven voor de eindronde op 20 maart.


Fay, Mark, Sjoerd en Benthe laten zich na een 4-0 nederlaag nog niet ontmoedigen.

De 5e ronde werd deels onnodig verloren, te snel spelen was een van de oorzaken. De zesde ronde werd gelijkgespeld, deels doordat een der spelers op mijn advies wat meer tijd gebruikte, je hebt 20 minuten, als je dan na 2 minuten te hebben gebruikt al verloren hebt, dan heb je 18 minuten verspilt. De zevende ronde ging echter weer veel te snel, zo bleef de Curtevenneschool op de zevende plaats steken met 3 wedstrijdpunten.

De Jozefschool had het helemaal moeilijk, Sjoerd (bord 1), Mark (bord 2), Fay (bord 3) en Benthe (bord 4) verloren de eerste paar rondes met 4-0. De vreugde was dan ook groot toen Benthe 1 punt scoorde. Maar daar bleven ze dan ook op steken, te snel spelen en gebrek aan training bleek de belangrijkste oorzaken. Met 1 bordpunt eindigde de Jozefschool dan ook op de achtste plaats.
Op 20 maart was de finale, welke werd gewonnen door de Utrechtse School vereniging. Zij won al haar 14 ronden en er waren zelfs 2 broers die ook alle 14 de partijen wisten te winnen. Uit handen van Hans Böhm kregen zij een fraaie beker. Samen met nog 4 scholen uit het gebied van de Stichts-Gooise Schaakbond gaan zij straks naar het landelijke kampioenschap op 29 mei in Leiden.

Ik was toevallig 20 maart in Amersfoort omdat daar ook de jaarlijkse jeugdleidersdag van de schaakbond werd gehouden. Hierop werd duidelijk dat er dit jaar geen scholen van het middelbaar onderwijs meededen aan het schoolschaakkampioenschap omdat slechts 1 team zich had aangemeld. Er waren wel 90 teams van basisscholen die zich hadden aangemeld, landelijk doen aan het schoolschaak jaarlijks ruim 1000 teams mee.
Er worden o.a. via internet trainingen gegeven en ik ben van plan in de nabije toekomst ook schaaktrainingen voor de jeugd te gaan geven, zodra ik meer inzicht heb over hoe dat allemaal werkt en ik de cursus jeugdtrainer heb afgerond zal ik les gaan geven in de gemeente Wijdemeren, ik zal dit dan ook via de kranten aankondigen en dan kunnen uw kinderen zich daarvoor opgeven.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
13 gr.
windkr. 2