WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
N201 dicht maart t/m mei
Kortenhoef, wo 24 maart 2010

Er wordt aan de N201, de Vreelandseweg, gewerkt. Arnaud van den Brink vroeg aan de provincie Utrecht wat er gaat gebeuren en wanneer.

Wat, waarom, wanneer?

Gisteravond reed uw redacteur over de N201 richting Amsterdam. Er stonden bij de nieuwe Bergse rotonde veel borden met een snelheidsbeperking tot 30 km/u. Ook stonden er voertuigen die duidelijk bij wegonderhoud horen. Rond die vooertuigen stond een aantal personden in hesjes die de indruk wekten dat er aan de weg gewerkt zou gaan worden, of dat er al aan de weg gewerkt was. Verderop bleek dat de toplaag van de weg was geschraapt. Op de terugweg van Amsterdam naar Kortenhoef namen wij voor de zekerheid de Gaasperdammerweg en de N236 (Gooilandseweg/Loodijk). Wat er nou precies aan de hand was? Duidelijk was het niet.Arnaud van den Brink uit Kortenhoef vroeg het aan de provincie Utrecht en wij gingen op zoek.

Even zoeken

Op de website van de gemeente Loenen staat een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheden. Daar staat o.a.:

De werkzaamheden worden in drie fasen uitgevoerd:

  1. fase 1, vanaf 18 maart tot 17 april 2010: het gedeelte van de N201 tussen de kruising met de Singel in Vreeland en de kruising met de N523.
  2. fase 2, vanaf 18 april tot 23 april 2010: het gedeelte van de N201 tussen de kruising met de N402 en de kruising met de Singel in Vreeland.
  3. fase 3, vanaf 23 april tot 21 mei 2010: afsluiting van de N201 tussen de kruising met de A2 en de kruising met de N402. In deze fase pakt de gemeente Loenen de toeritten vanaf de Rijksstraatweg en de Binnenweg naar de N201 aan.  

In al deze fasen wordt er gewerkt van zondag tot en met vrijdag elke dag tussen 20.00 uur ’s avonds en 06:00 uur de volgende ochtend. De weg is op deze momenten afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Overdag en in het weekend kan het verkeer gewoon doorgang vinden, met uitzondering van fase 3; dan zal de weg gedurende twee weekenden afgesloten worden.

Op de website van Wijdemeren vonden wij met de zoekopdracht ook een korter bericht over de werkzaamheden met een overzichtskaartje.

Eerdere communicatie incidenten:

Kennelijk hebben de problemen t.a.v. de communicatie te maken met het feit dat een groot stuk van de weg in de provincie Utrecht ligt, terwijl het andere deel (Hilversum, Kortenhoef, Nederhorst) in Noord-Holland ligt.

Bloklaan: fout van Provincie 7-11-2005
Provincie: Lak aan Wijdemeren 14-11-2005

Bloklaan nog niet dicht? 17-11-2005
Desinformatie Provincie 26-11-2005
Bloklaan: Boem, Stop! 29-11-2005
Provincie plaatst Rotonde 3-2-2006
Brug weekend dicht! 19-4-2006

ingezonden brief

Geachte heer/mevrouw,

Onderstaand een reactie van de provincie Utrecht mbt de werkzaamheden aan de N201. Van de provincie Noord Holland heb ik gisteren telefonisch een zelfde antwoord gehad.

Dit naar vragen mijn kant omtrent de mijn inziens onduidelijke informatie bebording langs de weg en informatie op de site's van de provincies. Inmiddels is de bebording aangepast heb ik gezien zijnde het feit dat de afsluting nu ook met een tijd is aangegeven.

Met vriendelijke groet,
Arnaud van den Brink
Kortenhoef


Geachte heer Van den Brink,

Hartelijk dank voor uw email.

Op uw vraag hoe het zit met de afsluiting van de N201 in fase 1 (is deze nu wel of niet volledig afgesloten?) kan ik u melden dat deze alleen in de avond en nacht (van 2:00 uur tot 06:00 uur) is afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Overdag vinden er ook werkzaamheden plaats aan de weg, maar dit betreft niet de weg zelf, maar het gedeelte naast de rijbaan. Voor deze werkzaamheden wordt de weg niet volledig afgesloten; één rijstrook blijft gehandhaafd zodat het verkeer gewoon doorgang vinden (wel met een snelheidsbeperking van 50 km/uur).

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Femke Bakker
Communicatiemedewerker
Provincie Utrecht

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
18 gr.
windkr. 2