WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vroom uit Middelie
Kortenhoef, vr 15 januari 2010

D66 voorzitter Joost Boermans reageerde gisteren vanaf het Kortenhoefse ijs. Vroom is in Middelie wat De Kloet in Kortenhoef en Snel in Nederhorst is.

WWK fotograaf Douwe van Essen was toevallig ook op het Kortenhoefse ijs en maakte onderstaande foto.


Joost Boermans met zoon Vasco op de baan van
IJsclub Onderling Genoegen in Kortenhoef.

Na het vorige bericht vraagt u zich af hoe het met de volgorde der dingen en de tijdlijn op de WWK zit. Volledigheidshalve, onderstaand bericht kwam gisteren bij de WWK binnen, het vorige bericht over D66, GL en de wesp, kwam vanmorgen binnen.

ingezonden brief

Geachte Webkrant, Beste Rik,

Al schaatsend met mijn zoontje van bijna vier op de Kortenhoefse plassen (wat blijven ze mooi en complimenten aan de IJsvereniging dat ze het wederom zo goed voor elkaar hebben), trilde mijn gsm. Het bleek te gaan om een nieuws alerting van de WWK over 'Vroom, wat een symboliek'. Als geinteresseerde in onze dorpen heb ik mijn gsm zo ingesteld dat ik, direct als de WWK een bericht plaatst, ik dat ontvang, zo-ook op het Kortenhoefse ijs...

Meteen het bericht gelezen. Ondanks dat ik het koffieverhaal niet kan beantwoorden, kan ik het toch niet nalaten om een reactie/aanvulling te geven. Ik ben nl. opgegroeid in het idyllische dorp Middelie en kan melden dat 'Vroom' van oorsprong een familiebedrijf uit dat dorp is.  Het was in die tijd (jaren 80 van de vorige eeuw) een van de grootste heibedrijven van Nederland en ik meen dat ze dat nog steeds zijn, al dacht ik dat ze inmiddels zijn overgenomen. Voor de geinteresseerde, Middelie ligt nabij Edam, Oosthuizen en Purmerend en heeft veel weg van Ankeveen en bijv. Nederhorst den Berg. Vroom is de naam zoals bijv. de Kloet in Kortenhoef of Snel in Nederhorst.

Ps. 5 meter verder op het ijs trilde mijn gsm opnieuw. Ik dacht even dat het Kabinet toch gevallen was, maar het bleek dat GroenLinks hier in Wijdemeren haar programma ook klaar heeft. Aangezien mijn zoontje echt verder wilde, heb ik dat maar niet ter plekke gelezen, maar ga ik dat later zeker nog doen.

Joost Boermans
Voorzitter D66

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
Douwe v. Essen
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
+2 gr.
windkr. 2