WIJDEMEERSE WEBKRANT
Uitleg over Rekening
Wijdemeren, di 19 januari 2010

In antwoord op de vraag van Cor Koster over de kritiek van Leo Verhoef op de jaarrekening ontvingen wij onderstaande toelichting.

ingezonden bericht

Rekeningresultaat 2008 gemeente Wijdemeren nader verklaard

Registeraccountant drs. Leo Verhoef uit Wijk Bij Duurstede maakt er al jarenlang werk van commentaar te leveren op jaarrekeningen van gemeenten. Zijn conclusie is dat de jaarrekeningen van veel gemeenten en provincies onbetrouwbaar en dus misleidend zijn, ondanks de goedkeurende accountantsverklaringen daarbij die het tegendeel beweren. Veelal geldt dat voor de presentatie van de baten en de lasten en het saldo daarvan.

De heer Verhoef bekeek ook de jaarrekening 2008 van de  gemeente Wijdemeren. Zijn conclusie is niet mals. De gemeenteraad van Wijdemeren ontving een brief waarin de accountant uit Wijk Bij Duurstede het batig saldo van de rekening van baten en lasten van 2008 ter discussie stelt. In zijn brief is onder meer de onderstaande zinsnede opgenomen:

“De rekening van baten en lasten over 2008 sluit met een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 6,8 miljoen. In werkelijkheid hield de gemeente “slechts” € 6,1 miljoen over. Er wordt dus € 0,7 miljoen verzwegen.”

Zowel de gemeenteraad als het college van burgemeester en wethouders nemen afstand van de bewering van de heer Verhoef. Het verschil van € 0,7 miljoen betreft de mutaties in reserves die in de jaarrekening zijn toegelicht.

De gemeente voldoet met de opstelling aan de wettelijke verslagvoorschriften. Op basis van deze voorschriften is bij alle gemeenten en provincies sprake van eenduidige en transparante wijze van verslaglegging. De jaarrekening 2008 is door accountantsbureau Deloitte gecontroleerd. De gemeente heeft een goedkeurende accountantsverklaring ontvangen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
mistig
4 gr.
windkr. 2