WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bibliotheek Online
Ankeveen, wo 27 januari 2010

Patrick Kreuning uit Ankeveen zou graag zien dat de bibloitheek zich gaat bezighouden met de digitale verspreiding van boeken.

ingezonden brief

Bibliotheek Online

Online boeken bestellen, het klinkt geweldig, de plannen van de gemeente ondersteun ik ook wel, maar wat nog mooier zou zijn? Boeken inscannen en dan de teksten en foto's kunnen downloaden, een soort e-books dus. Tegen geringe tarieven, een boek is ten allen tijde beschikbaar, de tekst staat immers op het internet?

Normaal gesproken gaat een boek ongeveer 5 uitleenbeurten mee, dat was althans zo toen ik in de jaren 90 op de opleiding voor bibliotheek-medewerker zat. Een boek waarvan elke pagina online kan worden bekeken of gedownload slijt niet, het is in aanvang veel werk om al die duizenden boeken in te scannen, maar op de lange duur levert dit een geweldige besparing op. De landelijke bibliotheeksector zou een geheel nieuw aanzien krijgen.Dde OB's hoeven gezamenlijk maar één boek aan te schaffen en je zou bijv. een prijs kunnen vragen per gedownload boek. 

Ik zou zeggen bibliotheekbestuur, ga hiermee eens aan het werk, veel boeken die niet te betalen zijn of moeilijk te vinden worden op deze manier voor een ieder toegankelijk, boeken zijn nooit meer uitgeleend zodat je maanden moet zoeken, series kun je in de juiste volgorde lezen etc.
Mocht dit idee uitvoerbaar zijn, dan zou ik wel graag de credits ontvangen.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
-3 gr.
windkr. 4