WIJDEMEERSE WEBKRANT
Van Ter Sype tot Toneel
Wijdemeren, vr 12 maart 2010

Ingezonden brieven van Geen Herrie op de Hei over Ter Sype, het Jeugdtheater (morgen in de Dobber), Nel de Haan (plastic inzamelen) en Patrick Kreuning (schaken).

ingezonden brieven

Beste lezers,

Vreemd dat op deze bijeenkomst ook niet Geen Herrie op de Hei is uitgenodigd. Wilden men alleen ja-knikkers in Wijdemeren? Er is natuurlijk veel meer te zeggen over Ter Sype en het Vliegveld Hilversum.

Bijvoorbeeld dat de gestelde kaders (de aanwijzing waarin geregeld is hoeveel vliegtuigen er mogen vliegen) veel meer ruimte biedt voor vliegtuigen dan op dit moment mogelijk is. Dus verharding of semi-verharding geeft het Vliegveld de wettelijke mogelijkheid om met veel meer vliegtuigen te gaan vliegen.

Vanwaar toch die behoefte om te bouwen en te bouwen? De Gooi-en Vechtstreek is juist aantrekkelijk door het vele groen. Laten we kijken hoe we op de bestaande bebouwde plekken misschien meer huizen kunnen bouwen. Want de bouw van Ter Sype, en verharding van Vliegveld Hilversum, leidt onherroepelijk tot meer vlietuiglawaai, ook in Wijdemeren.

Met vriendelijk groeten,
Geen Herrie op de Hei

Paul de Bont
Hilversum


MAAN, jeugdtheater voor kinderen in de Dobber.


Aanstaande zaterdag om 15 uur is de prachtige jeugdtheatervoorstelling "Maan" van Ageeth de Haan in de Dobber te zien. Deze voorstelling is georganiseerd door de Stichting Jeugdtheater Kortenhoef. De Stichting, die geheel bestaat uit vrijwilligers, laat kinderen graag dicht bij huis kennis maken met theater. 

In het kort waar de voorstelling over gaat:
Als Prinses Sophie naar bed moet, is ze een beetje bang in het donker. Ze bedenkt zelf een oplossing. De Maan moet naar beneden komen en bij haar bed gaan staan. Omdat ze een prinses is, zal dat zeker lukken. Ze weet de Maan te vangen maar dan gaat hij toch zijn eigen weg. Als Prinses Sophie het niet meer weet komt de Maan plots met een hele mooie oplossing." Ageeth de Haan zingt prachtige liedjes en wordt begeleid door Hans Groen op gitaar

De voorstelling is vooral geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar.
Kaartjes zijn voor 5 euro per stuk verkrijgbaar bij de boekhandel CW67 in de Meenthof.
Er zijn nog kaarten beschikbaar!

Danielle Klok
Kortenhoef


Ik ben het helemaal met meneer Koster eens er is geen beginnen aan, en waar zet je zo'n plastic zak neer? Je loopt niet voor ieder zakje naar de schuur en in de keuken zet je hem ook niet neer.
Nee dit werkt niet.

Nel de Haan
Kortenhoef


Gisteren was het aangenaam vertoeven in de raad, met het vooruitzicht op een italiaans ijsje van Portofino (helaas al verklapt door de wwk). Ik heb van het ijs mogen proeven en constateerde dat die van uitstekende kwaliteit was. Daar ik bezig ben met het opzetten van het Wijdemeers Jeugdkampioenschap schaken (tot 20 jaar) verzoek ik de Ijsmeester (niet Ab Krook) van Portofino contact met mij op te nemen om te kijken wat mogelijk is qua sponsoring, IJsverkoop tijdens het toernooi etc.

Over dit jeugdtoernooi het volgende. Het was en is eigenlijk nog steeds de bedoeling dit toernooi het Goois jeugdkampioenschap schaken te maken, maar tijdens besprekingen met de voornaamste concurent, het Dikke Torentje uit Eemnes bleek dat zij mijn plannen te ambitieus vinden en dat ik het eerst maar voor de Wijdemeren moet zien te organiseren. Indien nodig willen de jeugdleiders uit Eemnes wel helpen assisteren op de dag van het jeugdtoernooi. Derhalve heb ik Koen Janmaat van SV 's Graveland gebeld en die heeft vooralsnog heel enthousiast gereageerd, ik tracht nu het toernooi voor de eerste zaterdag in juni te organiseren, e.e.a. hangt onder andere af van hoe snel ik een hoofdsponsor vind. Ik denk hierbij o.a. aan portofino die dan op de dag zelf IJs mag komen verkopen gedurende het toernooi., maar e.e.a. hangt ook af van wat ik over enkele weken met de heer Janmaat zal bespreken. In elk geval is zaterdag aanstaande de dag voor de teams van de Jozefschool en de Curtevenneschool om zich regionaal te bewijzen en eindelijk eens proberen een ronde verder te komen. Ik hoop dat dit nu in het 5e jaar van het schoolschaak in de Wijdemeren eindelijk eens lukt, op 20 maart is er een jeugdleidersdag in Amersfoort en tevens de tweede ronde van het regionaal schoolschaaktoernooi, ik hoop daar met mijn plannen enthousiasme op te kunnen wekken.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brieven
foto
---
auteur
ing. brieven
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
4 gr.
windkr. 2