WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vlam in de Plannen
Horstermeer, za 20 februari 2010

Vanmiddag om 1 uur verzamelde zich een groep Horstermeerders aan de Ankeveense kant, om in een protestoptocht naar Nederhorst te trekken.

Van onze buitenlandredacteur:

De stoet bestond uit een bonte verzameling. Trucks, trekkers, auto's, huifkarren, fietsen, skelters en wandelaars. Allemaal voorzien van vlaggen van de republiek Horstermeer en spandoeken met leuzen als "Stop de Groene Leugen". De stoet zwol aan tot een paar honderd mensen en enkele tientallen voertuigen, naarmate Nederhorst den Berg naderde.


Mevrouw Stuijver houdt de plannen op, gereed om ze uit de mappen te scheuren en aan de vlammen prijs te geven. President Henk Stuijver bekijkt de plannen voor de laatste keer.

Op het Plein in Nederhorst den Berg stonden twee vaten met brandende houtblokken. In die vaten zou de president van de republiek Horstermeerpolder de provinciale plannen in het openbaar om 14.30 verbranden. Henk Stuijver kwam samen met de presidentsvrouw aan, staand in een Deux Cheveaux. Eerst sprak hij de menigte toe, waarna hij de plannen in de brandende tonnen deponeerde.


Daar gaan de plannen.

Video

Onderstaande video's zijn ook full screen te bekijken. Kilk daarvoor op het symbooltje met de vier pijltes. (Zij zijn in HD kwaliteit opgenomen.)

Dossier Horstermeer

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
5 gr.
windkr. 3