WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Toekomst van de Republiek
Horstermeer, do 25 februari 2010

Morgen is een belangrijke dag voor de Republiek Horstermeerpolder. Er wordt een referendum gehouden over de toekomst van de Republiek.

Dossier Horstermeer

persbericht

MORGEN REFERENDUM REPUBLIEK HORSTERMEERPOLDER

Het programma:

  • Prof. Dr. Ir. B. Schultz (Unesco IHE) presenteert oordeel over moerasplannen Provincie Noord-Holland
  • Lokale politici en 2de kamer leden debatteren over oordeel professor
  • Inwoners Republiek stemmen: terug naar Nederland of niet?

Vrijdag 26 februari is een belangrijke dag voor de vorige week opgerichte Republiek Horstermeerpolder. In een referendum mogen de inwoners zich uitspreken. Willen zij de Republiek voortzetten, of hebben zij voldoende vertrouwen in de politiek van voormalig moederland Nederland om zich weer aan te sluiten bij het Koninkrijk der Nederlanden?

Symposium

Tijdens een symposium op 26 februari presenteert Prof. Dr. Ir. Bart Schultz (UNESCO-IHE) zijn conclusie over de moerasplannen van de Provincie Noord-Holland. De polderbewoners rekenen erop dat de Professor zal bevestigen dat moeras in de Horstermeer tot grote schade aan de huizen leidt. Direct na de lezing van Professor Schultz krijgen enkele Tweede Kamerleden en lokale en provinciale politici in een debat onder leiding van Playboy-hoofdredacteur Jan Heemskerk nog één keer de kans om de polderbewoners uit te leggen wat zij zullen doen om de Horstermeerpolder te redden.

Aansluitend vindt het referendum plaats, waarin de inwoners van de Republiek zich mogen uitspreken over hun toekomst.

De Horstermeerpolder heeft zich op 17 februari 2010 afgesplitst van de gemeente Wijdemeren en de Provincie Noord-Holland, door middel van een staatsgreep. Aanleiding voor de greep naar de macht is de jarenlange strijd tegen de plannen van de Provincie Noord-Holland om een groot deel van de polder om te vormen tot moerasgebied. De Republiek Horstermeerpolder heeft een eigen DrogeGrondWet ingesteld waarin geen ruimte is voor moeras.

Het symposium met Prof. Dr. Ir. Schultz en het aansluitende debat start op vrijdag 26 februari om 20.00 uur in het Nera Gebouw, Radioweg 3 in Nederhorst den Berg.  

Meer informatie op www.republiekhorstermeerpolder.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
9 gr.
windkr. 3