WIJDEMEERSE WEBKRANT
Steun voor Vaarrroutes
's-Graveland, vr 5 februari 2010

Patrick Kreuning pleit al jaren voor watersportroutes. Hij is blij met het persbericht van de Hiswa, Recron, c.s waarin die dat ook bepleiten.

ingezonden brief

Eindelijk

Reeds toen ik in Ankeveen kwam wonen heb ik bij de vroegere wethouder (die na een debacle over kleedkamers moest vertrekken) voor gepleit de 's Gravelandse vaart open te stellen. Meerdere keren heb ik er ook de pers mee gehaald.Iik ben destijds nog bezig geweest te kijken of een kayak/kanovereniging haalbaar was, maar helaas. Nu zijn er eindelijk organisaties die zich hard maken voor het openstellen van de vaart. Organisaties staan uiteraard sterker dan een eenzame burger.

Vrachtschepen zijn uiteraard niet mogelijk op de vaart, dus met het drukke (vracht)verkeer zullen we nog wel even opgescheept zitten, maar voor de plaatselijke ondernemers zou het openstellen van de vaart wel een hele positieve invloed kunnen hebben. Meer klandizie en eventueel het vestigen van een watersportbedrijf of een bedrijf dat allerhande nuttige zaken kan leveren aan langsvarende boten. Snackbar Noordereind zou misschien een terras aan de achterkant van het pand kunnen openen, zodat watersporters daar even wat te eten/drinken kunnen halen en zo is er veel meer mogelijk.

Eerlijk gezegd, ik zie veel boten in en langs de vaart liggen, met name van de bewoners van Noorder- en Zuidereind, maar je ziet ze zelden varen. Ik denk dat als de vaart opengesteld wordt hier een positieve verandering in kan komen. Daarnaast wordt het mogelijk om via de sluis bij Weesp, de vecht, het Hilversums kanaal dan wel de Loosdrechtse plassen en de vaart een rondje te varen.

Vervuiling

Toerisme brengt vaak ook enige vervuiling met zich mee, mensen gooien makkelijk iets over boord. Derhalve zou het plaatsen van vuilcontainers op strategische punten langs de vaart geen overbodige luxe zijn. Zo wordt het dorp leefbaarder, maar houden we het wel gezellig voor iedereen.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
5 gr.
windkr. 2