WIJDEMEERSE WEBKRANT
Proef Carpoolen Ankeveen
Wijdemeren, di 12 januari 2010

Een aantal GroenLinks leden is bezig om een website op te zetten die carpoolen in Ankeveen mogelijk moet maken.

Half februari zal een proef met deze vorm van "openbaar vervoer" in Ankeveen, de thuisbasis van wethouder Nelleke Schenkkan (GL), van start gaan.

ingezonden bericht

Ritjemeerijden?

Nadat bij de vorige openbaarvervoer aanbesteding de busverbinding tussen Nederhorst den Berg en Kortenhoef geschrapt is, heeft GroenLinks het initiatief genomen voor de buurtbus.

De buurtbus heeft sinds het ontstaan van de gemeente Wijdemeren twee jaar gereden met ongeveer 50 vrijwilligers. De subsidiestop van de provincie betekende echter het einde voor deze openbaar vervoerverbinding, en opnieuw tekenen zich sombere vooruitzichten voor het openbaarvervoer in Wijdemeren af.

Deze situatie met armoedige openbaarvervoer voorzieningen in Wijdemeren hebben geleid tot een duurzaam en sociaal initiatief. Op aangeven van Nelleke Schenkan zijn een aantal groenlinksers aan de slag gegaan met een carpoolconcept voor Wijdemeren.

Het idee is ontstaan in de periode met veel wegwerkzaamheden waardoor er beperkt openbaar vervoer was in Kortenhoef. Een oudere dame wachtte tevergeefs op de bus en moest noodgedwongen een taxi bestellen om op visite te kunnen bij een bekende in het ziekenhuis. Op dat zelfde moment reden zeer waarschijnlijk enkele auto’s vanuit Kortenhoef naar het ziekenhuis voor zo’n zelfde bezoek. De dame zou zeker een lift hebben gekregen als een van de automobilisten wist dat zij vervoer richting het ziekenhuis nodig had.

Wat we moesten creëren was een platform om de dame in contact te brengen met een van de automobilisten. Dit gaan we realiseren door het opzetten van een toegankelijke website “ritjemeerijden.nl”. Zowel automobilisten als meerijders kunnen zich hier melden en worden via de site met elkaar in contact gebracht.

Inmiddels is een team van 5 studenten aan de Hogeschool Utrecht bezig om een website te maken die de spil gaat vormen in dit carpoolidee. Halverwege februari start een proef in de kern Ankeveen. Bij succes wordt het project uitgebreid tot de gemeente Wijdemeren.

Groenlinks zal blijven strijden voor optimaal openbaar vervoer in heel Wijdemeren, maar als het vercommercialiseerde systeem ons in de steek laat moeten we elkaar helpen.

Dirk Vroegindeweij

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
0 gr.
windkr. 2