WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ter Sype en Torenweg
Wijdemeren, wo 17 maart 2010

Twee ingezonden brieven. Over de woonwijk Ter Sype en het vliegveld en over de vragen van het CDA over de Torenweg in Nederhorst.

ingezonden brief

Laten we ter Sype regionaal ontwikkelen als woonwerkwijk.

Dan kunnen twee urgente zaken in een klap worden opgelost. Namelijk doorstroming garanderen binnen de eigen gemeente door 55+ ers (medioren), die zich in lokale stichting verenigen via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). En zo eindelijk vraaggestuurd gaan bouwen.

En tegelijk huisvesting bieden aan onze eigen jeugd en aan jong verzorgend personeel van buiten.

Dan kunnen die in de wijk en daarbuiten zorg aan huis gaan leveren.
Dan wordt de druk op de wachtlijsten voor woonzorgcomplexen kleiner.
Dan is er minder woonwerkverkeer met omringende regio's.
Kortom, er zijn hier meerdere win win situaties te behalen.

Dan moet de gemeenteraad natuurlijk wel baan 13-31 over ter Sype sluiten en baan 18-36 binnenslepen, Doel is om minder risico op een ongeluk op het sportcomplex Hallinckveld te bereiken.

Let echter op "uw saeck" : Noord-Holland ontwikkelt momenteel samen met de NLR plannen zonder die baan 18-36, maar met banen die richting de sportvelden lopen.

Die plannen blijven dus risico geven op een ongeval met een vliegtuig op het sportcomplex. De huidige risicokans blijft dan bestaan. En nu is er de mogelijkheid om die te verkleinen.

Een zaak die de aandacht van onze burgemeester vraagt, die immers verantwoordelijk is voor veiligheid.

Ik ben hoopvol gestemd dat het gaat lukken met u en DorpsBelangen aan het stuur!

Succes gewenst!

Wim van Oudheusden
Loodsrechter


ingezonden brief

Meneer Reijn,

U zit nog maar amper in de oppositie of u begint de kersverse coalitie al vragen te stellen waar u zelf een maand eerder wellicht het antwoord op schuldig had moeten blijven. Zou het Noordereinde ook niet eind december klaar zijn? Dit is echter ruim 3 maanden later nog niet gebeurd.

Wat u doet is kinderachtig muggenziften en punten proberen te scoren op uw eigen falen. Dat u er vaker naast zat in het verleden hebben we al kunnen lezen in dit schrijven. Zelf zit ik er ook wel eens naast, maar ik klop mij daarvoor niet op de borst, dat doet u in uw brief over de Torenweg duidelijk wel.
Geen slimme zet.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

Voor de volledigheid.

Als aanvulling op de brief van Patrick Kreuning. De vragen van het CDA worden gesteld aan het college. Dat is op dit moment het zittende demissionaire college, ofwel de eigen demissionair wethouder Betske van Henten (CDA) die het onderhoud van wegen in haar portefeuille heeft. Ten onrechte schrijft de heer Kreuning dat er een kersverse coalitie is waaraan Theo Reijn de vragen stelt. Dat is onjuist. Tot het moment dat er nieuwe wethouders worden voorgedragen blijven de zittende (CDA, PvdA, VVD en GL) wethouders verantwoordelijk voor de beantwoording van de vragen, daarna hun opvolgers.

Formeel is het college eeuwigdurend en wordt alleen de bemanning om de vier jaar even gewisseld. Vandaar dat een nieuwe wethouder politiek verantwoordelijk gesteld kan worden voor fouten van zijn of haar voorganger, ook al heeft hij/zij niets met de kwestie van doen.

Er is nog geen nieuwe coalitie. Die wordt op dit moment gevormd. Gisteren werd een eerste stap gezet naar een nieuwe coalitie toen DB aankondigde met de VVD en D66 verder te onderhandelen over aantallen wethouders, wethouderskandidaten, portefeuilles en alles wat daar bij hoort. Maar.., dat kan ook nog mis gaan.

Red. WWK

bron
ing. brieven
foto
---
auteur
ing. brieven
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
8 gr.
windkr.2