WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DB won ook in 1986
's-Graveland, za 6 maart 2010

DorpsBelangen behaalde woensdag een monsterzege, maar in 1986 werd iets vergelijkbaars vertoond in 's-Graveland.

Wij blikken even terug in de geschiedenis. In 1978 kreeg Dorpsbelangen één zetel in de 's-Gravelandse raad die toen ook nog bevolkt werd door een partij als Algemeen Belang. In 1982 waren dat er al twee.

In 1986 zette DB de 's-Gravelandse politieke verhoudingen op z'n kop. DB werd de tweede partij met 23,2% van de stemmen en behaalde drie zetels. Het CDA bleef de grootste met vier zetels. DB en de Progressieven behaalden ieder drie zetels. De VVD ging terug naar twee zetels. Wim de Kwant, de voorman van Algemeen Belang, sprong een gat in de lucht. Hij was bang dat zijn partij na de verkiezingen zou ophouden te bestaan. Hij kon echter doorgaan met één zetel.

Wim de Kwant werd later opgevolgd door Wim Reijmerink (die nu voor het CDA op de lijst stond). Wim Reijmerink gaf op zijn beurt op 17 december 1998 het stokje over aan Nelleke Schenkkan. In de aanloop naar de herindeling koos Nelleke Schenkkan er in januari 2001 voor om met haar hele partij over te stappen naar GroenLinks.

Eén citaat uit 2001 van Nelleke Schenkkan is erg aardig als je ziet wat er met Hilbrand Korver gebeurde. In 2001 stond in de WWK:" "Splinterpartijen moeten we zien te voorkomen" :aldus Schenkkan, op dit moment fractievoorzitter van de éénmansfractie van Algemeen Belang."

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
3 gr.
windkr. 2