WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Laat Raadsleden maar tellen
Wijdemeren, ma 1 maart 2010

Martin Vuyk krijgt steun van Theo Reijn over raadsleden die stemmen tellen. Een beetje meer vertrouwen mag ook wel, vindt Reijn.

ingezonden brief

Beste Martin,

Ik steun jouw verhaal van harte. Bij vorige verkiezingen heb ik mij niet aangemeld als lid van het stembureau.

Op de uitslagenavond van de Europese verkiezingen heb ik lang staan te wachten tot veel collega-raadsleden van de stembureaus naar het gemeentehuis kwamen. Het voelde een beetje als spijbelen.

Collega-raadsleden hadden de hele ochtend of middag/avond op het stembureau gezeten en daarna nog alle stemmen geteld. Ik was gewoon de hele dag gaan werken en kwam nu alleen naar de uitslag luisteren. Daarom heb ik mij nu wel opgegeven als lid van het stembureau. Ik vind het mijn maatschappelijke plicht. Daar werd ik vorig jaar met mijn neus opgedrukt. Dat RTL en De Telegraaf (en vandaag ook de G&E. red. WWK) daar nu allerlei verhalen over houden lijkt mij wat ver gezocht.

Maar, omdat ook het ministerie aan een wijziging werkt waardoor (kandidaat)raadsleden geen lid meer mogen zijn van een stembureau, zal het deze keer voor mij misschien de eerste en laatste keer zijn. Wie worden er straks nog meer uitgesloten? Partijbestuurders, partijleden en misschien ook wel sympathisanten en kiezers? Wie blijven er dan nog over?

Hoogste tijd voor meer vertrouwen dan wantrouwen in mensen!

Groet,

Theo Reijn
Fractievoorzitter CDA

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
6 gr.
windkr. 4