WIJDEMEERSE WEBKRANT
Anima Kwartet in Jagthuis
Horstermeer, vr 12 maart 2010

Op palmzondag 28 maart vindt in het Jagthuis een concert door het Anima Kwartet plaats.

persbericht

Het Jagthuis ontvangt het Anima Strijkkwartet

De thuishaven van het Anima Kwartet is Sint Petersburg, Rusland. De leden van het kwartet zijn jong: gemiddeld nog geen 24.

Sinds de oprichting in 2005 gaat de carrière van het kwartet als een speer vooruit: derde prijs van de International Rubinstein Chamber Music Competition 2007, tweede prijs van de International Shostakovitch String Quartet Competition 2008 en vorig jaar eerst in februari de eerste prijs bij het 7th International Competition "Franz Schubert and Modern Music" van Graz en in april de eerste prijs bij het Charles Hennenconcours in Heerlen. We zijn daarom heel blij dat het kwartet weer optreedt in Het Jagthuis. De violisten zijn Eygeniya Norkina en Ksenia Evtushenko, altvioliste is Maria Dubovik en voor de cello tekent Vladimir Reshetko. Momenteel studeert het kwartet aan de Nederlandse Strijkkwartet Akademie in Amsterdam met een beurs van de Stichting Haren en Snaren. In samenwerking met deze stichting wordt op zondag 28 maart aanstaande het concert in Het Jagthuis georganiseerd. Op het programma staan werken van landgenoten Rachmaninov en Tsjaikovsky en het eerste strijkkwartet van Mozart. Van Rachmaninov speelt het Anima Kwartet het onbekende en niet afgemaakte eerste strijkkwartet en van Tsjaikovski het derde.

Het concert door het Anima Kwartet vindt plaats op palmzondag 28 maart en begint om half vier. Voorafgaand aan dit concert is het mogelijk een wandeling te maken door de Horstermeerpolder. Wanneer u zich om 14 uur bij Het Jagthuis meldt, ontvangt u een routebeschrijving en toelichting van de wandeling die ongeveer een uur duurt. Reserveren (16 euro per kaart) via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer). Aanvang 15.30 uur.

meer informatie op: www.jagthuis.nl

Volledig programma:

Sergej Rachmaninov (1873-1943) – Strijkkwartet no 1 "Onvoltooid" (1889)
Twee delen

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) - Strijkkwartet KV 80 (1770-74)
1. Adagio
2. Allegro
3. Menuetto
4. Rondeau

Peter Iljitsj Tchaikovsky (1840-1893) - Strijkkwartet no 3 (1876)
1. Andante sostenuto-Allegro moderato-Andante sostenuto
2. Allegretto vivo e scherzando
3. Andante funebre e doloroso, ma con moto

4. Allegro non troppo e risoluto
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
4 gr.
windkr. 2