Wijdemeerse Webkrant

Nieuwsarchief 2010
oktober t/m december

Januari t/m Maart 2010 April t/m Juni 2010
Juli t/m September 2010  
Oktober 2010 November 2010

December 2010

Het is 31 december 2010. Het laatste berichtje in de WWK. De notebook op schoot. Het glas binnen handbereik. De radio met de Top 2000 aan.
Begin januari gaat de politiek weer door. Op 11 januari wordt gesproken over het verkeer en het Plan van Aanpak dat daarover geschreven werd.
Op zaterdag 9 juli zal in hartje Ankeveen de roeiwedstrijd DeTwaalf uur van Ankeveen gehouden worden. Met dit weer is dat nog niet goed voor te stellen.
Bob Colijn uit Kortenhoef lucht zijn hart over de Kamer van Koophandel die een deurwaarder op hem af stuurde, omdat hij maar een half jaar betaalde.
De GAD bedankt u voor het begrip en uw medewerking aan de ophaal van afval tijdens de afgelopen winterse periode.
Kunst aan de Dijk kijkt terug en in de nabije toekomst. De zomertentoonstelling is gewijd aan de Hilversumse kunstenaar Patrick Bakker.
Op zaterdag 8 januari zal Theater van Santen in de Dobber in Kortenhoef de mini musical Pietje Bell en de Zwarte Hand brengen.
Wijdemeren is weer baas over het eigen geld. De provincie heeft het preventief toezicht op de begroting opgeheven.
Gisteren zonden leden van de Singelgroep een zeer uitgebreid bezwaar naar de gemeenteraad van Wijdemeren inzake de plannen met de Voorstraat in Nederhorst.
Hans Schouten uit Ankeveen is een Trompenburgh-watcher. Hij houdt scherp in de gaten wat er met de 's-Gravelandse buitenplaats gebeurt.
Patrick Kreuning zond een pleidooi in om lid te worden van de vereniging Vrienden van het Gooi.
Cor Koster vindt dat Martin Vuyk gelijk had toen deze voorstelde om de nieuwbouw in Overmeer Zuid en de sportvelden te scheiden van elkaar. Althans, dat aan de provincie voor te leggen.
In Binnenlands Bestuur staat vandaag een stuk over de problemen met het strooizout. Wethouder Gerard Abrahamse blaast daarin zijn partijtje mee.
Martin Vuyk toont met een foto aan dat de Horstermeer een El Dorado is voor ganzen. Hij denkt dat het ledenverlies van Nat.Mon. te wijten is aan het beleid.
Het parcours van de Kerstloop in 's-Graveland is te glibberig en te glad om zonder problemen te lopen. De Kerstloop is daarom helaas afgelast.
President Henk Stuyver van de Republiek Horstermeer laat zijn tanden zien aan AGV. Hij kondigt nieuwe acties aan. De Horstermeer laat zich niet piepelen!
Het zout in Wijdemeren is zo goed als op. Wat er nog over is wordt gemengd met zand. Wijdemeren probeert extra zout in te kopen via het zoutloket.
De GAD zal op sommige plaatsen maatregelen treffen tegen vandalisme. Ook de bewoners wordt gevraagd om de kliko's binnen te halen.
Aan twee en zestig huurwoningen in Kortenhoef is door Het Gooi en Omstreken groot onderhoud gepleegd. Het project werd onlangs afgerond.
Aanstaande vrijdag zal bij het hoofdkantoor van Natuurmonumenten (Schaep en Burgh) de openlucht Kerstnachtdienst worden gehouden.
De bibliotheek zoekt twee medewerkers die klantencontacten gaan verzorgen en boekenuitleen voor hun rekening nemen.
U bent hem nog aan het optuigen, maar de GAD vraagt nu al uw aandacht voor de inzameling van uw afgetuigde kerstboom.
De inzameling van huisvuil kan verhinderd worden door de sneeuw en het feit dat er niet gestrooid wordt. De GAD vraagt uw medewerking.
Gerrit van den Broek vraagt uw hulp. Weet u van wie de kat is die op de boerderij in 's-Graveland is komen aanlopen?
Ella Blom uit 's-Graveland is niet voor de invoering van een parkeerverbod op het Noordereinde. Dat vindt zij een vrijbrief om te hard te rijden.
Jorrit van der Veen ergert zich aan de auto's die op het Noordereinde geparkeerd staan, met als enig doel de doorstroming te frustreren.
Wijdemeren bezuinigt. Prima, maar dan liever niet op kerntaken als sneeuwruimen en strooien. Voor ons aller veiligheid.
De aanvoer van strooizout stokt vanwege de weersomstandigheden. Daarom gaat Wijdemeren zuinig met het zout om.
Patrick Kreuning stelt de vraag of de gemeente aansprakelijk gesteld kan worden voor schade als gevolg van gladheid.
In aanvulling op het memo inzake Overmeer Zuid publiceren wij hierbij ook de tegenargumenten die Martin Vuyk (VVD) in een presentatie zette.
Het waterschap AGV heeft de schade laten onderzoeken die bewoners van de Horstermeer zeggen te hebben geleden. En wijst de claims volledig af.
Elske ter Veld doet een oproep om mee te werken aan de jaarlijkse collecte voor Amnesty International in februari.
Het eerste Wijdileakje is een feit. Het omstreden memo over de situatie rond de nieuwbouw in Overmeer Zuid hebben wij mogen ontvangen. Hier is het!
Een memo over de Voorstraat en de Spot. Dat werd besproken in de raad, wat leidde tot uitstel naar februari
Het politieke debat trekt zich terug uit de openbaarheid. Er wordt gedebatteerd over interne emails en memo's. Dat is schijndemocratie.
De slag om Overmeer Zuid, die begon in de commissie, werd nu in de raad gevoerd. De raad stemde voor de grondexploitatie.
Op 18 december zal het koor van BMOL, samen met vier andere koren, een concert in De Fuik geven, daarbij begeleid door de musici van BMOL.
Op maandag 20 december is er in restaurant Het Spiegelhuys een informatiebijeenkomst over de inrichting van de Dammerweg in Nederhorst.
Tot 1 december 2010 moest u voor het uittreksel naar het gemeentehuis, maar nu kunt u het uittreksel vanuit huis aanvragen.
Bureau Hauptmeijer deed onderzoek naar het verkeer in Wijdemeren. Het weinig verrassende resultaat is: De overlast blijft zoals hij is.
Op zondag 19 december wordt er een kerstzangdienst gehouden in de Hervormde kerk aan de Kortenhoefsedijk te Kortenhoef.
Patrick Kreuning doet verslag uit het walhalla van de dartssport in Wijdemeren, het Wapen van Kortenhoef aan de Kerklaan.
Rond de feestdagen hebben de scheidingsstations van de GAD afwijkende openingstijden.
Op donderdag 6 kunt u zich laten verwarmen door Braziliaanse klanken in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk, waar Josee Koning optreedt.
Ton Vendrig stelt een aantal kritische vragen aan het bestuur van het waterschap AGV over bemalen en varen in een ijsperiode met gevaar als gevolg.
Donderdagavond vond er een naar ongeval plaats op de Vreelandseweg bij Intratuin, waarbij twee doden vielen. Later reed iemand dronken door de afzetting.
Van maandag 13 december tot vrijdag 17 december is de Herenweg in Ankeveen tussen 9.00 en 16.00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer.
Vanmiddag waren wij op de kunstijsbaan van de IJsclub Nederhorst. De WWK maakt een diepe buiging voor de Bergse vrijwilligers die dit mogelijk maken.
Martin Vuyk zet de berichtgeving rond de iPads voor de raadsleden in perspectief. Het is een bescheiden proef, waarvan de uitkomst niet vast staat.
Dit weekend werkt Rijkswaterstaat hard aan de A1 (Amsterdam - Amersfoort). De weg is vanaf vandaag tot maandag 5.00 uur af en toe dicht.
Op zijn Twitter-account maakte wethouder Joost Boermans op 6 december bekend dat Wijdemeren een test gaat doen met Apple iPads.
Op zondag 19 december wordt een oud gebruik uit het oosten naar landgoed Sypesteyn gehaald, namelijk het midwinterhoornblazen.
De komende weken organiseert het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in 's-Graveland tal van activiteiten voor jong en oud.
Marco Ruiter vindt dat de gemeente de gladheid op de Meenthof in Kortenhoef moet bestrijden en niet de winkeliers.
Inwoners van de regio scheiden het afval prima. De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst staat op nummer 1 van de top 4 als het om scheiden gaat.
Patrick Kreuning ging onderuit met zijn boodschappen. Het gevolg: zuurkool met yoghurt. Hij pleit voor meer gladheidsbestrijding.
Loosdrechter Herman van Oldenmark zal op 26 januari, samen met zijn maat Fred Hak, debuteren in de Rallye van Monte Carlo Historique.
De Rotary Wijdemeren verkoopt open haardhout voor het goede doel op de markt in Ankeveen en op de Bergse ijsbaan.
Bob Colijn is even in het land. Hij brak bijna zijn nek op het gladde trottoir van de Meenthof. Maar hij heeft gelukkig een winterprofiel onder zijn dure laarzen.
Op 1 januari 2011 gaat de Stichting Regionaal Bureau voor Toerisme Gooi en Vecht van start. Het VVV Hollands Midden houdt op te bestaan.
Op zaterdag 8 januari 2011 speelt Theater van Santen de voorstelling Pietje Bell en de Zwarte Hand in de Dobber in Kortenhoef.
Vrijdagavond 17 december kunt u alvast in de kerststemming komen in de Sypekerk aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk.
Inwoners van Wijdemeren kunnen onder voorwaarden kleine percelen grond (snippergroen) van de gemeente kopen.
Van maandag 27 december 2010 tot en met vrijdag 7 januari 2011 wordt de groene minicontainer niet geleegd door de GAD.
Robby Israel feliciteert Jeanine Hennis, maar verklaart het jammer te vinden dat zij van Brussel is verhuisd naar het Haagse Binnenhof.
Hilbrand Korver ging ook aan het rekenen aan de OZB stijging. Hij kwam tot 13 procent stijging. Een meevallertje?
Zondagmiddag 12 december om 15.00 uur vindt in de Martinuskerk aan het Stichts End in Ankeveen een verrassend kerstconcert plaats.
Op 18 december wordt er door scholieren uit Wijdemeren een Mini Kerst Fair met workshops georganiseerd op Imkerij 't Schuurtje in Oud Loosdrecht.
De Daniël Stalpaert Stichting organiseert op 11 december in de NH Kerk in 's-Graveland een concert door het Metamorphosen String Ensemble.
Theo Reijn (CDA) probeerde donderdag uit te vinden hoeveel procent het OZB-tarief nu echt gaat stijgen. Douwe van Essen rekent het ons voor, twintig procent.
De Stichting Vrienden van Oudergaard en Brugchelen organiseert op 18 december a.s. een Kerstconcert in de Dobber op de Meenthof in Kortenhoef.
Alle reden om op zondag 19 december naar het Jagthuis te komen! Het Allegrakwartet speelt strijkkwartetten van Haydn, Debussy en Brahms.
Er komt volgende week weer een gezellige Ankeveense Kerst- en Wintermarkt van Bruisend Ankeveen op zaterdag 18 december.
De Singelgroep reageert met een zeer uitgebreide ingezonden brief op de behandeling van de Voorstraat in de raad vorige week.
In de Kerstnacht zullen de kerkklokken van het oude kerkje aan de Kortenhoefsedijk u een welkom tegemoet luiden voor de traditionele Kerstnachtdienst.
De prijs die u nu voor een rijbewijs betaalt werd vastgesteld door de vorige raad. De prijs die u vanaf 1 januari gaat betalen stelt deze raad vast.
De GAD zal vanaf 20 december tot de eerste week van maart geen groen tuinafval meer ophalen.
Willem de Leeuw uit Ankeveen reageert op de ingezonden brief die Co de Kloet stuurde met daarin diens afkeurende reactie op kritici van het DB beleid.
Alle leden van de familie De Kloet hielden vandaag een reunie op de plassen in Loosdrecht. En dat waren er erg veel.
Wethouder Gert Zagt reageerde met een ingezonden brief op een bericht in de WWK. Op die reactie reageert Douwe van Essen weer.
Co de Kloet stoort zich aan de berichten die melding maken van het feit dat de OZB stijing 14 procent en het rijbewijs het duurste van Nederland is.
De bewonersvereniging uit Kerkelanden heeft gelijk gekregen van de Raad van State over de invulling van het voormalige Tominterrein tegenover Intratuin.
Gisteren werd gesproken over de invulling van het Antoniusterrein aan de Kerklaan in Kortenhoef. De commissie gaf groen licht aan het voorstel.
De commissie R en E behandelde vanavond het verplaatsen van de sportvelden in Overmeer-Zuid (Nederhorst). Dat leidde tot ongehoorde taferelen.
Het Rabobank Coöperatiefonds heeft 3000 euro toegekend aan de Vereniging EHBO 's-Graveland.
Drie ingezonden brieven met reacties op gevaarlijk ijs, de prijs van rijbewijzen en de ozb-stijging.
Wijdemeren is kampioen duurste rijbewijs in Nederland. Die treurige vaststelling staat op de site van RTL.
David Pos, de voorzitter van de Ankeveense ijsclub, is zeer kwaad over de berichtgeving in de G en E van gisteren, waarvoor Jos Geijsel het ijs op ging.
Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) uit Nederhorst den Berg is gekozen tot Member of the European Parliament of the year 2010.

November 2010

Als uw ondergrondse container is vastgevroren, dan heeft de GAD hier de gouden tip voor u: Wacht even op het zonnetje!
Op zaterdag 11 december organiseert Natuurmonumenten van 10.00 tot 16.00 uur een houtverkoop voor open haarden en kachels aan partivculieren.
In december wordt op een aantal dagen in de winkel van Sypesteyn een mini-kerstmarkt georganiseerd.
Op zondag 12 december mogen kinderen aan de slag om vogelvoer te maken bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten.
Op zondag 12 december is in Ankeveen een heel bijzonder kerstconcert te horen. Dan klinkt er swingende muziek van een koor en een big band.
De Regionale Programmaraad Gooi en Omstreken (RPGO) heeft voor 2011 gekozen voor de jeugd. In het advies aan Ziggo staan MTV en Pebble TV.
Op zaterdag 8 januari 2011 geeft het fanfare-orkest van muziekvereniging Amicitia een sfeervol Winterconcert bij kaarslicht.
De VVD fractie in het Waterschap AGV is behoorlijk kritisch over de begroting van die organisatie. André Spils zond ons de VVD-tekst en zijn commentaar.
Gisteren, op zondag, organiseerde Judoclub Nederhorst haar jaarlijkse Sinterklaastoernooi, dat om half tien begon.
Op zondag 19 december worden door het Mieke Honingh Ensemble in het Kasteel-Museum Sypesteyn twee huiskamer-koffieconcerten gegeven.
Van zaterdag 4 december tot en met 9 januari wordt in Kasteel-Museum Sypesteyn een speelgoedtentoonstelling Bewogen blik gehouden.
In de raad van gisteren kwamen nog wat onderwerpjes langs die het memoreren waard zijn. Parkeren, najaarsnota en tafelschikking.
Op zaterdag 18 december zal Bruisend Ankeveen wederom een Kerst- en Wintermarkt organiseren. Men doet een oproep aan huurders van kramen.
Jan Loggen uit Ankeveen bestudeerde het rapport en de lijst van de te rooien bomen en komt tot andere gevolgtrekkingen dan de gemeente.
Wethouder Gerard Abrahamse zal maandag zijn oor te luisteren leggen bij de eerste geluidsmeting in het kader van het project Loos Terecht.
Vanavond om acht uur zal Jochem Uytdehaage de kunstijsbaan in Nederhorst den Berg komen openen. Waarin een klein dorp groot kan zijn.
Aan de orde was het voorstel om circa 170 bomen te vellen en daarvoor bijna 150.000 euro uit te geven. Het liep wat anders.
Er stond vanavond niet zo veel op de agenda van de raad. Er werd echter lang en veel gesproken over de Voorstraat en De Spot.
Wethouder Gert Zagt gaf direct antwoord op de vraag die Douwe van Essen opwierp over de OZB stijging op de website van RTL.
Afgelopen dinsdag besloot het college (niet unaniem) om drie panden in Loosdrecht aan te wijzen als gemeentelijk monument.
Ex-raadslid Hilbrand Korver zond de raadsleden een mail met het verzoek om vanavond niet in te stemmen met het voorstel om 170 bomen te vellen.
Douwe van Essen las op de RTL website dat de OZB in Wijdemeren stijgt met 9,5 procent en niet met 14 procent zoals de raad besloot. Hoe kan dat?
De Beautycontest van het Gewest. Je nomineert de mensen opnieuw, die je zelf nog maar pas geleden ook al het beste vond. Gevalletje WC-Eend.
Cor Koster ging uit in Wijdemeren. Dat beviel hem uitstekend, zeker qua prijs/kwaliteitverhouding in vergelijking met bijv. Amsterdam.
De gemeente gaat onderhoud plegen aan scholen in Wijdemeren. In totaal voor 111.000 euro. Het dak van de Rehobothschool kost het meest.
NME Gooi en Vechtstreek, de Innovatieplatforms en de Lets organisatie zijn door het Gewest genomineerd voor de jaarprijs Samenwerker(s) van het jaar.
Ben Raven uit Kortenhoef geniet van de intocht van Sinterklaas en bedankt de mensen die dat mogelijk maken.
Zaterdag begint de verkoop van appartementen in het Dorpscentrum van Loosdrecht dat is omgedoopt tot De Haven van Loosdrecht.
Als u morgen naar een van de vier GAD scheidingsstations gaat om afval weg te brengen, dan kunt u Sinterklaas tegenkomen en een cadeau krijgen.
Aanstaande zaterdag opent wethouder Joost Boermans een expositite van Peter Petersen en Ronald Habraken in boerderij Arbeid Adelt in Loosdrecht.
René Vierkant uit Loosdrecht zit met smart te wachten op een glasvezelaansluiting voor zijn internetverbinding.
In maart mogen een team van de Sterrenwachter (Ldr) en een team van de Antoniusschool (Khf) naar de regionale finales schaken in Amersfoort.
Unilever wil het fabrieksterrein van de voormalige Knorr-fabriek in Nieuw Loosdrecht z.s.m. verkopen. Sloop van de gebouwen is een optie.
Vorige week in Loosdrecht en Ankeveen, vandaag in Kortenhoef en Nederhorst. Sinterklaas is nu in heel Wijdemeren. Zetten, die schoen!
De provincie stuurde een brief naar agrarische bedrijven in de Horstermeer met een voorstel om de bestemming te wijzigen in ruil voor subsidie.
Volgende week wordt de Ankeveense Markt een beetje een Sinterklaasmarkt met extra kramen en een aparte sfeer.
Cor Koster uit Nederhorst signaleert dat er in dit land veel pijn wordt geleden, althans dat noemt men zo als over een lastig besluit wordt gesproken.
Op maandag 15 november start op basisschool de Regenboog in Kortenhoef de P – factor. De Pieten-talentenjacht.
Op zondag 28 november tussen 11.00 en 15.00 uur kunnen kinderen vanaf 6 jaar braakballen pluizen bij het Bezoekerscentrum.
Op donderdag 25 november a.s. organiseert de Daniël Stalpaert Stichting een pre-adventconcert van het bekende Siskinkwartet.
Concert My spirit sings all day door kamerkoor Tegenlicht o.l.v. Paul de Boer, in de Antoniuskerk in Kortenhoef.
De belangstelling voor de lezing van Maarten van Rossem is te groot voor de bibliotheek en is daarom verplaatst naar de Pauluskapel.
Zaterdag maakt Dans- en Carnavalsvereniging De Turftrappers uit Kortenhoef haar twee-en-dertigste Prins aan het publiek bekend.
Petra van der Laan uit Kortenhoef is blij dat de Diependaalselaan open is maar vreest de volgende afsluitingen, bijv. op de N236.
Op 20 november komt Brilpiet haar boek voorlezen en signeren in de Bibliotheek in Loosdrecht.
Op zondag 28 november kunt u genieten van een romantische Duits-Nederlandse middag in Het Jagthuis in de Horstermeer.
Vandaag deed het bestuur van cultureel centrum De Spot onderstaande (open) brief aan het gemeentebestuur op de bus.
Vandaag ging de Diependaalselaan in Hilversum over de volle lengte open. Daarmee komt een eind aan opstoppingen en zoektochten.
Loosdrechtse watersportbedrijven uitten hun ongerustheid tijdens een ledenbijeenkomst van brancheorganisatie HISWA Vereniging.
In het weekend van 13 en 14 november verhuist de brandweer naar de nieuwe brandweerkazerne aan de Blijklaan te Nederhorst den Berg.
Drie ingezonden brieven over totaal uiteenlopende onderwerpen. Een vraag over persberichten, onvrede over het gemeentebestuur en een zangdienst.
Tijdens de Algemene Beschouwingen die gisteren werden gehouden was de sfeer bij tijd en wijle jolig. Paardenpoep en muziek waren plezierige onderbrekingen.
Op 20 november om twaalf uur komt Sinterklaas aan bij de Smidsbrug op de grens van Kortenhoef en 's-Graveland.
In recordtijd, in betrekkelijke harmonie en zeer beschaafd werden de algemene beschouwingen vandaag gehouden. De begroting werd aangenomen.
Vanmiddag houden de politieke partijen hun algemene beschouwingen, vanavond wordt er gestemd over de begroting 2011. Een vooruitblik.
J.B. Witte uit Nederhorst den Berg is het eens met Hans Vuurmans. Hij vindt dat Cor Koster bevooroordeeld is over de Singelgroep.
Om half drie 's nachts werden omleidingsborden geplaatst op de Herenweg in Ankeveen. Patrick Kreuning zat rechtop in zijn bed.
Op de voorpagina van de WieWatWaar van deze week staat het treurige verhaal van het bewusteloos schoppen van een 71 jarige man.
Wat zegt statistiek? Is er een verband tussen het aantal zetels en het aantal vragen van een partij? Cor Koster zocht het uit.
De gemeente gaat bij ruim 2000 huizen in Nieuw-Loosdrecht onderzoeken of deze wel goed op het rioolsysteem zijn aangesloten.
Waternet organiseert op zaterdag 20 november een vogelexcursie samen met de Vogelwerkgroep Het Gooi en Omstreken.
Van 16 tot en met 19 november speelt DSO het blijspel Rust, Vrede & Flinterman in de Dobber in Kortenhoef.
Op zondag 21 november zal Prof. dr. Ronald Griessen, natuurkundige, de Nescio-lezing verzorgen over Verwondering in de Natuurwetenschappen.
Hans Vuurmans van de Singelgroep reageert op de ingezonden brief van Cor Koster van 2 november waarin deze voorstelt dat Vuurmans verhuist.
Op vrijdag 19 november aanstaande zal het boek 'Loosdrecht zoals het was', de derde verhalenbundel over en van Loosdrechters, worden gepresenteerd.
Het eerste dartsteam van het Wapen van Kortenhoef is de afgelopen weken opgeklommen naar de tweede plaats en strijdt om promotie.
Op zondag 21 november wordt in het Kasteel-Museum Sypesteyn het zesde huiskamer-koffieconcert gegeven in de intimiteit van de trouwzaal.
Joep Frijdal wijst Cor Koster erop dat de vergadering van afgelopen donderdag van louter technische en a-politieke aard was.
Cor Koster signaleert dat er heel veel geld en mankracht gaat zitten in de openbare verlichting. Hij stelt zich de vraag: Controleert de raad wel echt?
Op dinsdag 23 november organiseert De Bibliotheek i.s.m. het Humanistisch Verbond een avond met Maarten van Rossem.
Van 1 tot 20 november is er een expositie over alcohol te zien in de vestiging Wijdemeren van De Bibliotheek in Loosdrecht.
Vanmiddag om kwart voor drie belandde een onfortuinlijke automobilist met auto en al in de sloot naast de Middenweg
Lang werd er gisteren stilgestaan bij de problemen die zijn gerezen rond de verkoop van legakkers in Nederhorst aan de huurders.
Een kledingbeurs in Loosdrecht, parkeren in 's-Graveland en legakkers in Nederhorst zorgden voor een tjokvolle publieke tribune.
Pascal Falkmann krijgt in Loosdrecht de Nieuwsster. Maar hij wil ook graag Merel lezen, die in de WWW en De Brug staat. Merel heeft het opgelost!
Voorafgaand aan de commissievergadering schroefde wethouder Joost Boermans een plaquette met artikel 1 van de grondwet in het gemeentehuis.
Vanavond bespreekt de commissie R&E een voorstel van de Adviescommissie Verkeer om het hele Noorder- en Zuidereinde 30 km zone te maken.
De kantine en het kantoor van Albert Heijn in Kortenhoef worden in een container op hoogte gehuisvest. Patrick Kreuning waardeert dat niet.
Op vrijdag 12 november kunt u met de KNVWS sterren kijken, met daarbij speciale aandacht voor Jupiter. Dat gebeurt bij Natuurmonumenten.
Op de buitenplaatsen in 's-Graveland gaat Natuurmonumenten ruim 250 nieuwe bomen en duizenden nieuwe heesters planten.
Cor Koster legt de vinger op enige zere plekken in Nederhorst. Wat gebeurt er met de ambtswoning? En de Dammerweg? En de Singelgroep?
Op 10 november houdt Ingrid Jansen een inloopavond in haar atelier over het aankleden en versieren van uw woonomgeving.
Het CDA Wijdemeren likt zijn wonden en herpakt zich om in 2014, na een permanente campagne, versterkt terug te keren in het gemeentebestuur.

Oktober 2010

Mario Wouters vroeg u om te stemmen op Jeroen Boekel, opdat hij een reis naar New York zou winnen. Dat is gelukt! Jeroen dankt ons allen.
Op 9 november is er een bijeenkomst over alcohol- en drugsgebruik voor ouders van jongeren in De Fuik Kortenhoef.
In de krant van gisteren staat een hoofdredactioneel stuk van Hugo Schneider waarin hij aankondigt dat nieuws op internet betaald moet gaan worden.
In Loosdrecht is een Kledingbeurs actief met de naam Fashion Fair Just4you. Het college wil de beurs morgen sluiten, het CDA vraagt om uitstel.
Burgemeester en Wethouders van Wijdemeren gaan de strijd aan met Koek en Zopies die zonder vergunning hun waren verkopen.
Gisteren werd gevierd dat de bouw van het woon-zorgcomplex Horstwaarde in Nederhorst den Berg het hoogste punt had bereikt.
De horeca heeft het moeilijk. Ook het Japanse restaurant Osaka aan de Loodijk in Ankeveen schijnt de deuren gesloten te hebben.
Twee reacties op het idee van Edward Smallenburg om van het grasveld aan de Parklaan een moestuin te maken.
Op 30 oktober is Speeltuin de Eekhoorn aan de Elbert Mooijlaan voor het laatst dit jaar open. Tussen 16.00 en 18.00 uur is er een Halloweenfeest.
Op dinsdag 2 november zal wethouder Joost Boermans een plaquette met artikel 1 van de grondwet, waarin staat dat discriminatie verboden is, in ontvangst nemen.
Hans Vuurmans, lid van de Singelgroep, doet een duit in het zakje van de discussie over de nieuwbouwplannen aan de Voorstraat in Nederhorst.
Edward Smallenburg uit Kortenhoef zou graag moestuinen zien naast de Curtevenne- en Regenboogschool in Kortenhoef.
Gasterij Jan en Alleman in Kortenhoef heeft de deuren moeten sluiten na bijna een jaar onder een nieuwe exploitant
Maarten Haverkamp is teruggekeerd in de Tweede Kamerfractie van het CDA. Vanmorgen om kwart over tien legde hij de eed af.
iTroVator, de toeristische loot aan de boom van het Gewest Gooi en Vechtstreek, is op zoek naar skate- en skeelerroutes in de regio.
Mario Wouters uit 's-Graveland steunt zijn vriend Jeroen Boekel in het verzamelen van stemmen op een website voor sportkleding.
Op zondag 7 november staat landgoed Sypesteyn voor de tweede keer in het teken van het Sint Hubertusblazen. Een muzikaal evenement dat uit de jacht komt.
De Singelgroep, vier uitgangspunten: Geen hoogbouw, het gemeentehuis is een monument, De Spot kan in het gemeentehuis en Co de Kloet staat achter ze.
Op 30 oktober treden Karin Dolman (altviool) en Caecilia Boschman (piano) op in het Jagthuis in de Horstermeer met hun programma Vive la France!
Op 30 oktober wordt in Nieuw Loosdrecht op Kasteel Sypesteyn Halloween gevierd met een zoektocht naar de reuzenspin Steyn.
Christianne Muusers is coördinator voor de Diabetescollecte in Kortenhoef. Zij zoekt collectanten om van de collecte een succes te maken.
Natuurmonumenten organiseert op 30 oktober en 5 en 6 november een herfstwandeling over de buitenplaatsen onder leiding van een gids.
Oud VVD en BAW raadslid Ruud Buijs uit Loosdrecht reageert positief op de plannen om het uitzicht op de Loosdrechtse Plassen te herstellen.
Het gemeentebestuur van Wijdemeren wil iets doen aan de onzichtbaarheid van de Loosdrechtse Plassen.
De finale van het Schoolschaaktoernooi is verplaatst naar 17 november om 13.45 uur in de Antoniusschool in Kortenhoef.
Op woensdagmiddag 27 oktober wordt het bereiken van het hoogste punt van woon-zorgcomplex Horstwaarde in Nederhorst den Berg gevierd.
Natuurmonumenten zoekt vrijwilligers die komen helpen om natuurgebied Het Hol te behoeden voor compleet dichtgroeien.
De bibliotheek organiseert activiteiten in de herfstvakantie. U kunt samen met uw (klein)kind eens een WII, XBOX of Playstation proberen.
Op woensdagmiddag 27 oktober is er Knutselen met natuurlijke materialen in de kelder van Kasteel-Museum Sypesteyn te Loosdrecht.
De Groene Meren verzet zich tegen de aanpassing van het bestemmingsplan Noord-Oost (de voormalige Tomin Kwekerij).
De begrotingsbehandeling wordt anders dan anders. Er komt een technische behandeling en op 11 november de politieke besluitvorming.
Er wordt onderzocht of het verhaal klopt dat er in de Vecht bij Nederhorst een bom uit de Tweede Wereldoorlog zou liggen, dit i.v.m. baggerwerk.
Het college stelt drastische maatregelen voor om het tekort van 3 miljoen weg te werken. Afslanking, besparingen, en forse stijgingen van de OZB.
Vanaf 26 oktober zal Nederhorst den Berg twee kamerleden in regeringsfracties hebben. Maarten Haverkamp komt dan terug.
De bibliotheek in Loosdrecht krijgt in 2011 bijna drie ton subsidie, maar moet daar een aantal doelstellingen voor halen. Ook hier een kloof in de coalitie.
Er werd gisteren gesproken over het collegevoorstel om 5 procent op alle welzijnssubsidies te bezuinigen. De coalitie vertoonde een flinke kloof.
Bij de aanvang van de gemeenteraad werden gisteren enkele mededelingen gedaan. De opvallendste was over buslijn 106.
Op donderdag 4 november spelen Lars Wouters van den Oudenweijer (klarinet) en Hans Eijsackers (piano) een zeer afwisselend programma bij Kunst aan de Dijk.
Wijdemeren gaat 167 bomen vellen, bij 82 bomen wordt hun lot nog nader onderzocht en 1394 bomen worden gesnoeid.
Petra van der Laan uit Kortenhoef is niet blij dat het parkeer- en stopverbod aan de Parklaan, bij de scholen, is opgeheven.
Aan de Raad van State werd voorgelegd of er wel of geen volkstuinencomplex op de voormalige Tomin kwekerij moet komen.
De VV Nederhorst is gestart met een zondagstraining van de TCW Voetbalschool Wijdemeren voor jonge spelers.
Van vele kanten kreeg de WWK-redactie bijval en steun naar aanleiding van het negatieve artikel in de krant. Dank daarvoor.
Op 23 en 24 oktober wordt er weer muziek gemaakt in Het Jagthuis. Het Ensemble Quivers op 23 oktober en het Altviool en Piano Duo op 24 oktober.
Stem op Jeanine Hennis! Er loopt een verkiezing voor MEP 2010. Dat heeft niets met huiselijk geweld, maar alles met het Europese Parlement te maken.
Vanuit Klein Loosdrecht in Thailand geeft Ruud Buijs aan Co de Kloet een steuntje in de rug. Een bemoedigend woord over de Singelgroep.
DB-raadslid Co de Kloet steekt de leden van de Singelgroep in Nederhorst den Berg een hart onder de riem.
Vandaag zaten gemeenteraad, college en enkele ambtenaren de hele dag bijeen. Niet op het gemeentehuis, maar op de Hoorneboegse hei. Met de benen op tafel in de toekomst kijken.
Hans Vuurmans, lid van de Singelgroep in Nederhorst, herinnert de raad aan de verkiezingsbeloften en uitspraken over de Voorstraat.
Casper van den Broek schreef vrijdag in de krant over de rust die volgens hem over Wijdemeren is neergedaald omdat de WWK stil is geworden.
Het jaarlijkse Schoolschaaktoernooi kende minder deelnemende scholen. Maar toch, tachtig kinderen beleefden plezier aan het schaken.
Op 13, 14 en 15 oktober is Kasteel-Museum Sypesteyn gesloten voor filmopnamen. Op 17 oktober wordt er een roofvogelshow gehouden.
Er is een nieuwe brochure uitgegeven waarin de toeristische attracties van de Gooi en Vechtstreek gebundeld en gecombineerd zijn tot 14 arrangementen.
Het college van B en W stelt voor om de subsidie voor alle verenigingen in 2011 met 5% te verlagen. Een bezuiniging van 35.000 euro.
De VB-EKC hield vanavond haar eerste ledenvergadering in De Drie Dorpen in Ankeveen. Men was zeer eensgezind tegen een Knip bij de Smidsbrug.
Rotary Wijdemeren ging golfen om in Kameroen voor schoon drinkwater te zorgen. De opbrengst was 16.500 euro. Hier was er geen gebrek aan water.
Anja Colenbrander uit Nederhorst den Berg was ook op het bewogen CDA-congres van zaterdag. Een belevenis, maar zij ergerde zich aan Verhagen en Eurlings.
Claudia Millenaar ziet auto's zo hard door haar straat, de J.H. Burgerlaan, scheuren dat de zij kleur ervan niet kan ontwaren.
Zaterdag 16 oktober kunt u meehelpen om rond de Waterleidingplas op zoek te gaan naar eierresten van ringslangen om die dieren te tellen.
De bewonersvereniging van de parallelwegen aan Noorder- en Zuidereinde houdt aanstaande woensdag een ledenvergadering.
Theo Reijn zond de WWK een prachtig verslag van zijn beleving van het CDA congres van afgelopen zaterdag. Het wikken en wegen, de voors en tegens.
Liesbeth Siderius en Theo Reijn kwamen ontgoocheld terug uit Haarlem, waar over buslijn 106 werd gesproken. Kibbelen, maar geen begrip, daar in Haarlem.
De GAD kondigde aan u te gaan beboeten als uw kliko voor 22.00 buiten stond. Na een storm van protesten mag dat nu al om 20.00 uur.
Aanstaande vrijdag opent in Ankeveen weer de jaarlijkse kermis, die al 250 jaar bestaat. Een jubileumjaar derhalve. En er is markt.
Op zondag 17 oktober organiseert de OSG een Nescio-lezing met de titel Met een blik van verwondering.
Afgelopen woensdag overhandigde een delegatie van de Singelgroep uit Nederhorst zienswijzen en steunbetuigingen aan burgemeester Martijn Smit.
Patrick Kreuning zou graag een parkeerverbod zien voor het hele Noorder- en Zuidereinde. Voorts kwam hij op de Kwakel, tegen de toegestane rijrichting, een vrachtauto tegen.
Robby Israel bedankt fractievoorzitter René Voigt voor de reactie die deze gaf op de analyse van het stemgedrag van DB door eerstgenoemde.
In Arnhem werd vandaag het CDA Congres gehouden over deelname aan het kabinet met de VVD en gedoogd door de PVV. Het CDA Wijdemeren was erbij.
Op het Noordereinde komt een parkeerverbod tussen de Stichtsekade en de Noorderslootbrug.
De Plastic Heroeszakken moeten op de dag van inzameling op tijd langs de weg worden gezet. Voor half acht moeten ze er staan.