WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De GAD bedankt U
Wijdemeren, do 30 december 2010

De GAD bedankt u voor het begrip en uw medewerking aan de ophaal van afval tijdens de afgelopen winterse periode.

persbericht

Bedankt voor uw medewerking en begrip tijdens de winterse inzameling

De afgelopen weken konden de medewerkers van de Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) soms uw afval niet inzamelen. Gevolg hiervan was, dat uw minicontainer helaas niet kon worden geleegd.

De weersomstandigheden zijn momenteel minder extreem en hierdoor kunnen straten in de regio weer gemakkelijker worden ingereden om uw afval in te zamelen. Bovendien volgen inwoners de tips goed op, waardoor minicontainers ook beter geleegd kunnen worden. De GAD wil u hartelijk bedanken voor uw medewerking en begrip tijdens deze winterse inzamelperiode.

Mocht er weer een sneeuw-/vriesperiode aan komen, hierbij weer een paar tips, zodat er gelijk op kan worden geanticipeerd.

  • Leg lege eierdozen, proppen krantenpapier of zaagsel op de bodem van de minicontainer.
  • Doe het afval zo droog mogelijk in de container.
  • Stamp afval niet (te hard) aan.
  • Plaats de container op een beschutte plaats uit de wind of in een schuur of garage.
  • Tijdens de wintermaanden kunnen deksels van de minicontainer ook vastvriezen. Dit kunt u voorkomen door het deksel van de container op een kier te laten staan, bijvoorbeeld met een stokje ertussen, zodat de vochtige damp kan ontsnappen.
  • Bij sneeuw kunt u het beste de sneeuw van het deksel van de minicontainer afhalen.
  • Vul de groene container eerst met zwaarder GFT-afval en daarna met lichter afval, zoals blad en gras.

Probeer ervoor te zorgen dat u uw afval zo aanbiedt dat de inzamelaars dit gemakkelijk kunnen meenemen. Zet de minicontainers en huisvuilzakken zoveel mogelijk verzameld neer in de straat en denk er ook aan dat uw huisvuilzak of minicontainer goed zichtbaar moet zijn en dus niet verstopt staat achter een hoop sneeuw.

Mocht het nog voorkomen dat uw afval niet kan worden opgehaald of uw minicontainer niet kan worden geleegd door de vrieskou, gladheid en/of sneeuw dat doet de GAD er alles aan het alsnog goed te laten verlopen. Wanneer het dooit komen de chauffeurs indien mogelijk, op dezelfde inzameldag, nog een keer langs om uw minicontainer te legen.

Voor meer informatie en het laatste nieuws kijk op www.gad.nl.

Heel erg bedankt voor uw medewerking en begrip. Een opgeruimd en duurzaam 2011 toegewenst.


Feest, Afval & Milieu: MilieukrantOnline.nl

De nieuwe editie van de MilieukrantOnline.nl is weer online! In deze editie wordt onder andere ingespeeld op de feestdagen en het afval dat het met zich mee brengt.

De jaarwisseling is in het vooruitzicht. Dit betekent: groot feest en samen genieten van vuurwerk. Het vuurwerk zorgt ook voor afval. In deze MilieukrantOnline.nl wordt extra aandacht besteed aan dit afval. Daarnaast is onder andere te lezen dat de gemeente Bussum investeert in duurzame asfaltwegen en dat in Weesp de Bouwhuijstunnel veiliger en energiezuiniger is gemaakt.

Ga gauw naar www.milieukrantonline.nl om de nieuwe editie te lezen! Ook kunt u zich aanmelden, zodat u automatisch op de hoogte wordt gehouden als er een nieuwe editie online wordt gezet.

Een duurzaam en opgeruimd 2011 toegewenst. Een nieuw jaar waarin de MilieukrantOnline.nl wederom het regionale nieuws en de wetenswaardigheden op het gebied van afval en milieu brengt.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
1 gr.
windkr. 2