WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nieuws Kunst aan de Dijk
Kortenhoef, do 30 december 2010

Kunst aan de Dijk kijkt terug en in de nabije toekomst. De zomertentoonstelling is gewijd aan de Hilversumse kunstenaar Patrick Bakker.

ingezonden bericht

Stichting Kunst aan de Dijk

Nieuwsbrief Kunst aan de Dijk

Ons seizoen is van start gegaan met twee suksesvolle concerten. Op 7 oktober gaf Marietta Petkova een pianoconcert met fantasieen van Mozart, Chopin en Schumann.

Op 4 november volgde Lars Wouters op de klarinet, begeleid door Hans Eysackers op de piano. Hij speelde stukken van Berio en Hindemith en twee sonates van Brahms.

Op 6 januari organiseert Kunst aan de Dijk het traditionele Nieuwjaarsconcert. Josee Koning zingt, begeleid door haar band, Braziliaanse balladen. Het is een tribute aan Baden Powell, de beroemde Braziliaanse componist, die afrikaanse elementen toevoegt aan de bossanova en de samba.

De jaarlijkse tentoonstelling in juni 2011 is gewijd aan de Hilversumse kunstenaar Patrick Bakker, die in 1932 stierf en een prachtig oeuvre naliet.

Voor de oorlog waren er een aantal tentoonstellingen van zijn werk te zien o.a. in het Boymans museum in Rotterdam, in de 50 -ger jaren in het Van Abbe in Eindhoven en het Stedelijk Museum te Amsterdam.

Nu is het hoog tijd om opnieuw aandacht te geven aan deze vroegrijpe veel te jong gestorven kunstenaar. In tegenstelling tot eerdere tentoonstellingen komt nu zijn hele oeuvre aan bod: expressionistische schilderijen, prachtig ingetogen pentekeningen en pastels. Zijn nooit eerder tentoongestelde jeugdwerk De Chatterbox revues is een unicum.

Met verbluffend satirische tekeningen geeft Patrick Bakker commentaar op de politieke gebeurtenissen en artistieke bewegingen uit zijn tijd. De voorbereidingen voor de tentoonstelling zijn in volle gang. De schilderijen worden schoongemaakt en gerestaureerd. Er komt een catalogus met een aantal interessante essays over zijn leven en werk.

Het bestuur en de medewerkers van de Stichting Kunst aan de Dijk wensen u prettige feestdagen en een cultureel Nieuwjaar

Wij hopen u in 2011 weer te zien bij onze activiteiten.

Voor meer informatie kijk op www.kunstaandedijk.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
1 gr.
windkr. 2