WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Vrienden van het Gooi
Ankeveen, wo 29 december 2010

Patrick Kreuning zond een pleidooi in om lid te worden van de vereniging Vrienden van het Gooi.

ingezonden brief

Leden weg bij Natuurmonumenten

Je zou denken, wie niet luisteren wil moet voelen, 20% van de leden weg bij Natuurmonumenten, en toch is het bestuur met een tunnelvisie de voor hen zo ongunstig ingeslagen weg blijven volgen. Tijd voor een nieuw bestuur?

Over andere natuurorganisties, ik zou zeggen: meld u aan bij de Vrienden van het Gooi. Zij rekenen Wijdemeren ook min of meer tot het Gooi, door de natuurwacht, een onderdeel van de VVG, worden elk jaar meerdere excursies georganiseerd die, in tegenstelling tot Natuurmonumenten, wel gratis zijn.

Alleen wordt verzocht honden thuis te laten, daar niet elke enthousiaste wandelaar daarvan gediend is. Verder krijgt men 3x per jaar een tijdschrift, maar ook houdt de VVG de vinger aan de pols als het gaat om bouwprojecten of verbouwprojecten, waarbij de flora of fauna in het gedrang komt. Ze hebben inmiddels ook een steunfonds opgericht omdat ze de juridische afdeling nauwelijks meer kunnen betalen, zo veel rechtszaken spannen zij elk jaar aan tegen gemeenten en andere instanties.

Verder houdt de natuurwacht zich bezig met het uitzetten van fietsroutes, het toezicht houden in natuurgebieden en mensen aanspreken die zich niet aan de regels houden. We bemannen enkele malen per jaar een infokraam, bij bijv. het houthakkersfeest, de schaapscheerdersfeesten en de open dag van het vogelhospitaal Midden Nederland te Naarden. Verder geven we voorlichting. Met andere woorden, bij de Vrienden van het Gooi krijgt u waar voor uw geld en wordt u niet met een kluitje in het riet gestuurd.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
3 gr.
windkr. 1