WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Pijnlijk Ledenverlies NM
Horstermeer, ma 27 december 2010

Martin Vuyk toont met een foto aan dat de Horstermeer een El Dorado is voor ganzen. Hij denkt dat het ledenverlies van Nat.Mon. te wijten is aan het beleid.

Dossier Horstermeer

ingezonden brief

Beste redactie,

Op Eerste Kerstdag een ommetje gelopen in de Horstermeerpolder; u weet wel, dat gebied dat Natuurmonumenten zo graag onder water wil zetten.


Foto: Martin Vuyk.

Ik heb ze niet geteld, maar honderden, zo niet in de duizend ganzen en andere weidevogels rusten hier uit. In een gemeente die voor tweederde uit water bestaat zou je toch deze stukjes schaarse grond, waar zowel de mens als de natuur tot rust komt, moeten koesteren.

...en meneer de Graeff maar denken dat al die NM-leden opzeggen vanwege de kredietcrisis, ach ja, ze denken wel vaker wat, daar in ‘s-Graveland...

Ik nodig alle lezers en lezeressen van de WWK uit om ook een ommetje te maken in de Horstermeerpolder, starten aan het begin van de Radioweg kan je een mooi ommetje van 4 km maken.

Alvast een mooi 2011 gewenst,
Martin Vuyk

Naschrift:

In februari van dit jaar citeerde de WWK uit een interview in het blad Provincies. Toen was het ledenverlies over 2009 53.000. Jan Jaap de Graeff, de directeur van Natuurmonumenten (en voormalig dijkgraaf van Schieland) verklaarde toen dat er een scherpe tegenstelling bestaat tussen de agrarische sector en Natuurorganisaties. Volgens het artikel in Trouw heeft Natuurmonumenten dit jaar nog eens 63.000 leden verloren, tezamen twintig procent van het ledenaantal. Meer dan andere Natuurorganisaties, waarvan sommige zelfs stegen.

red. WWK

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
ing. brief
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
0 gr.
windkr. 3