WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wijdemeren in de Penarie
Wijdemeren, ma 27 december 2010

In Binnenlands Bestuur staat vandaag een stuk over de problemen met het strooizout. Wethouder Gerard Abrahamse blaast daarin zijn partijtje mee.


VVD-wethouder Gerard Abrahamse

In Binnenlands Bestuur, een blad voor bestuurders en ambtenaren staat vandaag een uitgebreid stuk over de problemen met het strooizout, contracten en de competitie tussen het rijk, provincies en gemeenten waar het gaat over het kopen van zout.

In de penarie

Wijdemeren in Noord-Holland kampt ook met een zouttekort. ‘We moeten zuinig zijn’, zegt VVD-wethouder Gerard Abrahamse. ‘We zitten een beetje in de penarie. Het strooizout is er door de ijzel sneller doorheen gegaan dan we hadden verwacht. We begonnen dit najaar met 60 ton, daarvan hebben we nog 30 ton over. Dus moeten we voorzichtiger zijn.

'We zijn nu in onderhandeling met Eurosalt om te zien of onze voorraad aangevuld kan worden, maar er zijn meer gemeenten met problemen."

Raad over Gladheidsbestrijding

Op 26 augustus kwam wethouder Gerard Abrahamse hard in aanvaring met de raadscommissie over de aanbesteding van de gladheidsbestrijding. Bij de behandeling van het collegevoorstel liet de wethouder zoveel onduidelijkheden bestaan, dat het van hamerstuk veranderde in te bespreken raadsstuk waarover besloten moest worden.

Het stond op de agenda van de raad van 16 september. In de notulen is van dat voorstel alleen terug te vinden dat het teruggenomen was door het college. Daarna bleef het stil voorzover wij kunnen vinden.
Wel staat in Wijdemeren Informeren een beschrijving van de aanpak van gladheid door Wijdemeren.

 

 

 

bron
Bin. Bestuur
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik JUngmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
0 gr.
windkr. 3