WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Verslag CDA Congres ll
Nederhorst den Berg, di 5 oktober 2010

Anja Colenbrander uit Nederhorst den Berg was ook op het bewogen CDA-congres van zaterdag. Een belevenis, maar zij ergerde zich aan Verhagen en Eurlings.

ingezonden brief

Ook ik was afgelopen zaterdag in Arnhem, per openbaar vervoer, ging ook prima. Het was een belevenis om bij het congres te zijn, samen met ongeveer 4700 andere CDA-leden. Tijdens de discussie werd al snel duidelijk dat het niet direct ging om de inhoud van het regeer- en gedoogaccoord, maar veel meer over de vraag "wel of niet samenwerken met de PVV".

's Morgens spraken tientallen mensen binnen 1 minuut, blijkbaar kan dat prima(!), hun mening uit. Prachtig. De middag verliep anders. Met de toespraak van dhr. Verhagen, waarin hij verdedigde dat het CDA een partij is die niet wegloopt voor zijn verantwoordelijkheid en dus wil meeregeren, veranderde de sfeer. Alsof NEE zeggen tegen regeringsdeelname geen nemen van verantwoordelijkheid is. 

Hierna volgde een aantal andere bevlogen sprekers, waaronder Mevr. Hannie van Leeuwen, die nooit zou kunnen samenwerken met een partij die mensen be- en veroordeelt op grond van afkomst en religie. Dhr. Eurlings, die in een ongemeen felle toespraak zijn steun aan het kabinet uitsprak, afgesloten met een "Pim Fortuyn saluut", een indringende oproep van dhr. Hirsch Ballin, waaruit grote zorg sprak.

De toespraak van dhr. Verhagen na de stemming, waarin hij alle tegenstemmers volkomen negeerde. Het feest van de democratie bestond voor mij uit het met zoveel mensen aanwezig te  zijn, je mening geven en kunnen stemmen. Ik heb ook gestemd: TEGEN.

met vriendelijke groet,

Anja Colenbrander
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
19 gr.
windkr. 2