WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Rotary golft voor Water
Wijdemeren, wo 6 oktober 2010

Rotary Wijdemeren ging golfen om in Kameroen voor schoon drinkwater te zorgen. De opbrengst was 16.500 euro. Hier was er geen gebrek aan water.

ingezonden bericht

3e Rotary Wijdemeerse Open Golftoernooi groot succes

Op donderdag 30 september gingen 34 enthousiaste golfers van start voor het 3e Wijdemeerse Open Golftoernooi, georganiseerd door Rotary Club Wijdemeren. Plaats van handeling was golfbaan Naarderbos in Naarden die door de weersomstandigheden behoorlijk nat was geworden.

Het thema van deze golfwedstrijd: "PUTTEN VOOR WATER". De netto opbrengst gaat naar het realiseren van schoon drinkwaterplaatsen in Bertoua, een stad in het oosten van Kameroen. Dit project is eind jaren negentig opgestart door Rotary Club Scherpenzeel-Woudenberg, in samenwerking met de Rotary Club Bertoua. Ambitie is om alle inwoners van Bertoua van schoon drinkwater te voorzien.

De eerste twee Rotary golftoernooien in 2008 en 2009 konden worden gespeeld met prachtig weer, maar deze derde editie startte met een milde maar gestaag vallende regen. Na 9 holes werd het weer gelukkig iets beter. Ondanks het mindere weer werd het een fanatieke strijd en de deelnemers lieten zich door de regen niet uit hun spel brengen. Niet alle scorekaarten hielden het droog, maar de resultaten konden gelukkig nog wel worden getraceerd.

Door het weer waren de scores minder dan verwacht. Na controle van de scorekaarten kon Johan Grims als winnaar van het 3e Wijdemeerse Open 2010 worden gehuldigd. Tweede werd Rin van der Molen en derde Hans van Hamersveld. Bij de dames ging de prijs naar Joke Kortland.

De longest drive werd gewonnen door Erik-Jan Hennis. De neary was voor Jasper Blom.

Voor en na de prijsuitreiking werd onder leiding van veilingmeester Erik Vollers een veiling gehouden. Rotary leden, maar ook niet-leden hadden hiervoor mooie kavels ingebracht. De veiling bracht het prachtige bedrag op van ruim EURO 4.400,--. Het topstuk van de veiling was beschikbaar gesteld door Restaurant de Herberg in Nederhorst den Berg. Het betrof een door de voltallige AJAX selectie gesigneerd Ajax shirt. De uiteindelijke opbrengst van dit verzamelaarsitem was maar liefst EURO 1.600,--. Een willekeurige greep uit de overige geveilde kavels: een rondvlucht boven het Gooi in een Cessna, een lunchbezoek aan de Tweede Kamer, een dag schilderen/ behangen door een meester-schilder, een workshop (kunst)schilderen, een zondagmorgenbrunch, drie uur computerhulp door een expert, sloepvaart met lunch voor 4 personen op de Loosdrechtse Plassen. Totaal werden er 20 kavels geveild.

Rotary Club Wijdemeren is veel dank verschuldigd aan de deelnemers, de aanbieders van de geveilde kavels en de sponsors die ervoor hebben gezorgd dat een bedrag van totaal EURO 5.500,-- bijeen kon worden gebracht. Dit bedrag zal nog worden verdubbeld door Cordaid en door Rotary International zodat uiteindelijk een bedrag van EURO 16.500,-- kan worden besteed aan het goede doel, namelijk het bouwen van waterputten in Bertoua, Kameroen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
19 gr.
windkr. 3