Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Rotary: € 10.000 voor Abrona

Wijdemeren, 27 november 2004. Het was vanmiddag dubbel feest op het buitenhuis Eikenrode in Loosdrecht. De Rotaryclub Wijdemeren kreeg haar charter. Bovendien gaf de club een cheque van € 10.000 aan het Abrona project in Loosdrecht.


Het Rotary symbool met daaronder
een afbeelding, gemaakt door Madeleine Metsaars,
die Wijdemeren symboliseert.

Begin dit jaar kwamen Els van Hall en Wim Lorjé op de gedachte om in Wijdemeren een Rotaryclub op te richten. Daarbij werd de hulp ingeroepen van de Rotaryclub uit Bussum. Vanuit die club kwam hulp in de persoon van Paul de Wit die zich vanaf dat moment zeer inspande om de "Wijdemerians" op de rails te krijgen.

Er werden actief leden geworven. De club moest een motto bedenken, een locatie vinden om wekelijks te vergaderen en, het belangrijkste, een goed doel vinden om zich voor in te zetten.


Alle leden van de nieuwe club Rotary Wijdemeren.

Dat lukte allemaal. Inmiddels heeft de club 24 leden, waarvan 41% vrouwen, hetgeen in Rotaryland uniek is. Ook de gemiddelde leeftijd van de club is lager dan normaal, hij is 44 jaar. Het streven is om eind 2005 op 40 leden te zitten. Het motto werd "Vertrouwen, Inspiratie, Verantwoordelijkheid". De locatie wisselt nog wel eens.

Het goede doel werd Abrona, een project om geestelijk gehandicapten een normale werkplek te bieden, in dit geval een jachthaven en horeca. Het project wordt gerealiseerd aan de Vuntusplas.

Vandaag ontving voorzitter Martin Vuyk van Rotary Wijdemeren het Charter. het officiële bewijs dat de club voldoet aan alle eisen die de internationale organisatie aan een locale club stelt Op 16 november werd de club ingeschreven in het register in de VS. Vanaf vandaag mag de Wijdemeerse club zich een echte Rotaryclub noemen.


Voorzitter Martin Vuyk houdt het zojuist door Dick Huysman (r)
uitgereikte charter omhoog.


Paul de Wit (r), benoemd tot
Paul Harris Fellow.

De aanwezigen werden toegesproken door een lange rij van sprekers, waaronder burgemeester Don Bijl, de "District Governor" Dick Huysman, die het Charter uitreikte, voorzitter Martin Vuyk en vele anderen.

De middag had voor steun en toeverlaat Paul de Wit uit Bussum een extra verrassing. Hij werd benoemd tot "Paul Harris Fellow", hetgeen een hele eer is en weinig voorkomt.


Martin Vuyk met de cheque.

Nadat de club officieel geïnstalleerd was, kwam het moment om de opbrengst van de activiteiten uit te reiken aan een vertegenwoordiger van Abrona. Met een garageverkoop en het werven van sponsorgelden haalde de club € 10.000 op. Er werd een symbolische cheque aan het Abrona-project overhandigd.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil Naar volgende bericht