... ...

Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Abrona jachthaven

Loosdrecht, 19 februari 2004. In Loosdrecht komt aan de Vuntusplas een jachthaven die gerund zal worden door gehandicapten. De opening zal volgend voorjaar plaats vinden.

Er is een sterke trend om verstandelijk gehandicapten een normale werkplek te bieden. In Kortenhoef gebeurde dat met de overname van bakkerij Van Wijk door de instelling De Matrijs. In Loosdrecht gaat dat gebeuren door zorginstelling Abrona.

Abrona gaat een jachthaven aanleggen met een botenloods, een horecagelegenheid en een  appartementengebouw waar 22 appartementen in zullen komen. De plek is naast café Dunne Dirk op de Oud-Loosdrechtsedijk 232-236 aan de Vuntusplas. De bewoners gaan werkzaamheden verrichten in en om de jachthaven.

Projectmanager Jilko de Kleine hoopt dat er interactie komt tussen het dorp en de nieuwe bewoners. Zo denkt hij dat Abrona kan gaan samenwerken met de ondernemers uit Loosdrecht en met andere instellingen.

De plek waar het appartementengebouw komt biedt uitzicht over de Vuntusplas. Het loopt dan ook storm op de appartementen. Bij de keuze wie er komen te wonen wordt goed gekeken naar het feit of iemand kan zwemmen en of de persoon in kwestie geschikt is voor de vele natuur om zich heen.

Abrona realiseerde al eerder dergelijke projecten in Oudewater, De Meern en Woerden.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page ZonnigMatige wind-2º Naar volgende bericht