WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Selection en Directions
Ankeveen, zo 5 december 2010

Zondagmiddag 12 december om 15.00 uur vindt in de Martinuskerk aan het Stichts End in Ankeveen een verrassend kerstconcert plaats.

ingezonden bericht

Wat staat u te wachten?
Kerstconcert ‘Selection & Directions’ 12 december

Zondagmiddag 12 december om 15.00 uur vindt in de Martinuskerk aan het Stichts End in Ankeveen een verrassend kerstconcert plaats.

Een Kerstconcert: is dat alleen maar Stille Nacht, de Herdertjes en Eeuwen geleden? Niet als u het overlaat aan de swingende big band The Bruce Selection en het veelzijdige koor All Directions. Want die twee hebben daar heel andere gedachten over.
Allebei laten ze tussen de prachtige kerstmuziek door ook nog een paar andere staaltjes zien van hun afwisselende repertoire. Zo hoort u van de band klassieke swing nummers als In the Mood en Manteca, en van het koor niets meer of minder dan Queen of Soul van Aretha Franklin. En als koor en orkest twee keer samen optreden komt al dat moois ook nog even bij elkaar. Luister daarvoor naar Respect en Mary had but One Child in wat ongetwijfeld een schitterend concert wordt.

‘The Bruce Selection’ big band

In het jaar 2000 richtte de naar Nederland geëmigreerde Amerikaanse trompettist Bruce Skinner een ‘big band’ op in het landelijke Ankeveen. Hij bemande het orkest met blazers uit de harmonie- en fanfarewereld, die hij al gauw de fijne kneepjes van de big band jazz bijbracht. Tegenwoordig voelen de bandleden zich niet alleen thuis in de swing, maar ook in stijlen als soul, jive, rock, bossa nova en nog het een en ander. Zo klinkt bij The Bruce Selection naast muziek van Count Basie, Benny Goodman en Glenn Miller onder veel meer ook werk van Aretha Franklin en Carlos Jobim.
De bezetting: alt, tenor en bariton saxofoons, trombone en trompet secties, ritmische steun door piano, bas en slagwerk en natuurlijk een zangeres. Uitgeschreven arrangementen zorgen voor de klankkleur en de discipline, maar mogelijkheden voor flitsende geïmproviseerde solo’s worden enthousiast en fantasievol benut.

Veelzijdig koor ‘All Directions’

Het jaar 1969 zag de geboorte van het Ankeveens Jongerenkoor. Het was de tijd van de liturgische vernieuwing, waarin jongerenkoren als paddestoelen uit de grond sprongen. Het instuderen van het repertoire – eenvoudige één- en tweestemmige liederen – gebeurde ‘op het gehoor’, aan de hand van een cassettebandje waarop een ander koor die uitvoerde. In de jaren ‘90 kwam er ook kerkmuziek die speciaal voor de jongerenkoren werd geschreven.
Maar het Ankeveens Jongerenkoor maakte nog méér groei mee: naast kerkelijke muziek werden ook close harmony en pop songs in het repertoire opgenomen, een uitbreiding in ‘alle richtingen’. Bij het 25-jarig bestaan werd de naam van het koor dan ook heel toepasselijk veranderd in All Directions.
Na het uitbrengen van een Kerst-cd ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan moest All Directions op zoek naar een nieuwe koorleider. En opeens was daar Bruce Skinner, die ook een gedreven koordirigent bleek te zijn. Onder zijn leiding sloeg het koor tevens de weg in naar pop en jazz. In dit concert krijgt u dan ook een aantal oude kerstliederen te horen in sprankelende nieuwe jasjes.

Kaarten voor dit concert à € 7,50 zijn verkrijgbaar via 035-6563133 (Peter Janssen) of francisdekwant at hetnet.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
Frits Ham
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
3 gr.
windkr. 2