WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Drie ingezonden Brieven
Wijdemeren, vr 12 november 2010

Drie ingezonden brieven over totaal uiteenlopende onderwerpen. Een vraag over persberichten, onvrede over het gemeentebestuur en een zangdienst.

ingezonden brief

Wel in WWK, niet op Wijdemeren.nl?

Beste mensen,

Het valt mij op dat er regelmatig berichten over de gemeente Wijdemeren in de Wijdermeersewebkrant staan. Hartstikke goed natuurlijk. Echter deze staan dan niet op de website van de gemeente zelf. Wat is hier de reden voor? De gemeente heeft toch een communicatie-afdeling die dit soort taken zou moeten uitvoeren?

Andrea de Jong
LoosdrechtAntwoord WWK:

De afdeling communicatie van de gemeente stuurt persberichten naar tal van media, waaronder de WWK, de lokale bladen, de Gooi en Eemlander, de Gooi en Eembode, etc., etc. De redacties van die media besluiten of ze de persberichten overnemen, inkorten, herschrijven of in de prullenbak gooien. Als wij een persbericht van de gemeente ontvangen, dan publiceren wij dat meestal, tenzij wij zelf al over het onderwerp van het persbericht gepubliceerd hebben en publicatie van het persbericht overbodig is geworden.
Wij controleren uiteraard niet of de gemeente zelf haar persberichten op haar eigen website publiceert. Wij kunnen die vraag dus niet beanwtoorden.

Redactie WWK


Waar gaan we heen?

Met veel tekst kondigt het Wijdemeerse kabinet de bezuinigingen aan, en wat blijkt? De de creativiteit is weer enorm. Na jaren het geld over de balk gegooid te hebben, gaat de gewone burger het gelag betalen. Om te beginnen met 13 % ozb verhoging. En waarom? Omdat de heren politici niet de vooruitziende blik hebben gehad om  jaren eerder en doeltreffender te bezuinigen. Het ambtenarenapparaat had jaren geleden al ingekrompen moeten worden. De burger heeft nooit gemerkt dat er teveel ambtenaren in dienst waren van de Gemeente. Alles duurt lang, beslissingen worden uitgesteld projecten uitgerekt en uitgesteld. Duizenden euro's aan onderzoekjes en projectjes wordt er uitgeven, allemaal kosten waar we niks van terug zien. Ook de verenigingen, bibliotheek en andere sociale voorzieningen wordt de nek omgedraaid. Iedereen kan straks zijn nek breken op straat omdat het onderhoud tot een minimum wordt beperkt en ook het onkruid staat straks een meter hoog. Met de hartelijke dank van onze volksvertegenwoordigers die de bevolking tot op het bot hebben uitgekleed. Als ik dan nog lees dat er na twintig minuten pas politie arriveert nadat een ouwe man van 71 jaar in elkaar geslagen is, kan ik alleen maar concluderen dat dat ook een gevolg is van ambtelijke dwalingen. Alles moest samengaan en groter worden, want dan zou alles beter worden.

Gelooft u het nog?

Ben Raven
Kortenhoef


Zangdienst 14 november

Op zondag 14 november  wordt er weer een zangdienst gehouden in de Ned Hervormde Kerk Noordeinde 14 te 's-Graveland. De aanvang is om 19.00 uur.
Het thema is"Samen op weg...
Medewerking aan deze dienst wordt verleend door het Koor Inspiration o.l.v. Hugo de Graaff. De organist is Gertjan Bruggeman.

De meditatie wordt verzorgd door F.A.J. Heikoop.

Deze dienst wordt u van harte aanbevolen door de Zangdienst Commissie bestaande uit Joke Bremmer, Hilde Molleman en Yvar Steketee.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brieven
foto
---
auteur
ing. brieven
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
13 gr.
windkr. 6