WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Paardenvijgen en Muziek
Wijdemeren, vr 12 november 2010

Tijdens de Algemene Beschouwingen die gisteren werden gehouden was de sfeer bij tijd en wijle jolig. Paardenpoep en muziek waren plezierige onderbrekingen.

Motie paardenpoep


Hannie Humme deelt de "paardenvijgen" uit aan de wethouders Zagt en Van Waveren.

D66 diende een motie in over de bestrijding van paardenpoep, een probleem dat met name Loosdrecht al jaren en jaren in de greep houdt. D66 verzocht het college om een vergunning te eisen voor paardrijden in de bebouwde kom, leges te heffen op die vergunningen om met dat geld de paardenpoep op te kunnen ruimen en tenslote om een ruiterbewijs in te voeren. Ter versterking van de argumenten deelden Hannie Humme en Patricia Mossinkoff bruine krentenbollen uit die een treffende gelijkenis met de omstreden paardenmest vertoonden. De motie had geen schijn van kans en werd verworpen.


Patricia Mossinkoff trakteert Theo Reijn en Kees Haverkamp van het CDA.

Lees ook:

B&W in Loosdrecht 20-02-03
Gat in begroting geslagen 12-11-2003
Paardenpoep in Loosdrecht 31-10-2005
Paardenpoep valt mee 6-11-2005
Paardenpoep Aangepakt 7-2-2006
Paardenbelasting 8-2-2006
Nagel en het Paardenpasje 15-2-2006
DBL over de paardenroutes 22-2-2006
Infoavond Paarden Loosdrecht 6-3-2006
Paardenvijgen Loosdrecht Opgeruimd 10-7-2006

Muzikaal protest


Pieter Luijer overhandigt namens alle muziekverenigingen de petitie aan burgemeester Martijn Smit.

De muziekverenigingen uit Wijdemeren vonden elkaar gisteren in de hal van het gemeentehuis voor een spetterend muzikaal protest tegen de korting van 5% op hun subsidie voor het tweede opeenvolgende jaar. De verenigingen vrezen voor hun voortbestaan en wezen in een petitie op hun rol in het dorpsleven.

Uit alle kernen waren de muziekgezelschappen aanwezig. Amicitia uit Kortenhoef, BMOL uit 's-Graveland, Crescendo uit Nederhorst den Berg, Nieuw Leven uit Loosdrecht en De Vriendschapskring uit Ankeveen. Burgemeester Martijn Smit nam de petitie in dank aan, al zei hij er meteen bij dat de politiek erover beslist. Die deed dat later die avond ook, maar draaide de subsidiekorting niet terug.bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
13 gr.
windkr. 6