Rik Jungmann

Douwe van Essen

Persbericht DBL
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

DBL over de paardenroutes

Loosdrecht, 22 februari 2006

Gert Zagt, de fractievoorzitter van DBL, vat de discussie in de commissie over de paardenroutes en de paardenmest in Loosdrecht nog even samen.


Gert Zagt (DBL) die vandaag de G&E haalde met een foto
van een weiland waarin ruim twintig ingepakte hooibalen te zien
waren met het opschrift Dorpsbelangen Loosdrecht.
"Zelf met de spuitbus gespoten, tot de vinger er zeer van deed."
:aldus het onderschrift.

Persbericht

DBL: Wel Paardenroutes en aanpak paardenmest!

DBL (DorpsBelangen Loosdrecht) heeft de afgelopen jaren regelmatig aangedrongen op maatregelen tegen de overlast van paardenmest op straat.

Als gevolg daarvan heeft het college inmiddels een voorstel gedaan. Prima!

Dat de aanleg ad. ruim 4.000,-- euro voor rekening van de gemeenschap komt is akkoord. Maar dat het opruimen van de mest voor rekening van alle Wijdemeerders moet komen gaat DBL bij voorbaat iets te ver.

Daarom heeft DBL aan wethouder Nagel de suggestie gedaan de mogelijkheid van een vergunningspasje voor paardrijders op de openbare weg te onderzoeken. Als dat mogelijk is, dan is de oplossing eenvoudig: de vervuiler betaalt!

De voorzitter van DBL de heer Doets heeft met onvermoeibare inzet bijgedragen aan het voorstel van B&W. Terecht, hij heeft daarmee zijn persoonlijke verantwoording als stalhouder zeer serieus genomen. De heer Doets gaat zelfs stappen verder, hij vindt de veiligheid nog veel belangrijker en ziet het huidige voorstel pas als een beginnetje. Doets "We willen er ook als stalhouderijen aan meebetalen", maar dat vindt de fractie te gek want dan gaat een andere niet betalende groep gratis meeliften.

En dan nog iets over de opruimkosten. Wethouder Nagel heeft het over twintig cent per inwoner. (Gooi- en Eemlander van 22-2-06) Hij rekent dan voor het gemak ook de inwoners van Nederhorst den Berg, Ankeveen, 's-Graveland en Kortenhoef mee. Dat is niet correct want het gaat hier om een proefproject in Loosdrecht en dus ook met kosten alleen voor Loosdrecht. Dan kom je uit op ongeveer 1 euro per inwoner!

Nee, laten we ons gewoon aan de afspraak houden dat de wethouder het DBL-voorstel onderzoekt en bespreekt in de volgende commissievergadering.

Hij kan dan ook direct verslag doen van de toegezegde gesprekken met de bewoners van straten in Loosdrecht die door de paardenroutes juist extra paarden langs de deur krijgen.

Gert Zagt
Fractievoorzitter DBL


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Matige wind Naar volgende bericht