Rik Jungmann

---

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Infoavond Paarden Loosdrecht

Wijdemeren, 6 maart 2006

De paarden, paardenroutes en paardenmest houden Loosdrecht nog even in hun greep. Op 15 maart wordt er een informatieavond gehouden.

Persbericht

Woensdag 15 maart in gemeentehuis:
Informatieavond over paardrijdroutes in Loosdrecht

De gemeente Wijdemeren werkt aan het instellen van routes voor paarden in Loosdrecht. Op woensdag 15 maart is er voor belangstellenden een informatieavond in het gemeentehuis van Wijdemeren aan de Rading 1. U bent van harte welkom deze avond bij te wonen en uw mening te geven. De aanvang is 20.00 uur.

Naar schatting staan in Loosdrecht alleen al ongeveer 200 paarden gestald aan de Oud- en Nieuw-Loosdrechtsedijk. Inwoners van met name Nieuw-Loosdrecht hebben last van paardenvijgen en gevaarlijke situaties in woonstraten door aanwezigheid van bereden en aangespannen paarden. Ruiters mogen nu in deze kern overal op de weg rijden behalve in het bosje van Sprenger (wandelgebied) en in de winkelgedeelten van de Nootweg en de Lindelaan.

Eén van de maatregelen

Het instellen van speciale paardrijdroutes moet het paardrijden in Loosdrecht reguleren. De gemeente wil de drie routes zo min mogelijk door woonstraten laten lopen en zo veel mogelijk door straten met een berm waar op termijn het aanleggen van een ruiterpad mogelijk is. Doel van veel buitenritten is de Hoorneboegscheheide op grondgebied van Hilversum. De drie voorgestelde routes zijn:

  • Oud-Loosdrechtsedijk - Molenmeent - Rading
  • Nieuw-Loosdrechtsedijk - Nootweg - Luitgardeweg - Tjalk - Rading
  • Nieuw-Loosdrechtsedijk - Tjalk - Rading.

Tweede maatregel

De andere maatregel die het college wil instellen is het regelmatig opruimen van de paardenvijgen op de aangewezen routes. Juist de paardevijgen zorgen voor veel hinder en ergernis.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Windstil Naar volgende bericht