Rik Jungmann

---

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Dorpscentrum weer bij Gemeente

Wijdemeren, 6 maart 2006

De gemeente neemt de regie over het project Dorpscentrum Loosdrecht weer over. De grond van Van der Wurf wordt onteigend en met Situs wordt nog gesproken.

Persbericht

Vervolg Dorpscentrum Loosdrecht:
gemeente neemt roer over

De projectgroep "dorpscentrum Oud-Loosdrecht'' is op 1 maart jl. bijeen geweest om het proces rondom het plan voor een nieuw dorpscentrum te evalueren. Met de ongewijzigde vaststelling van het plan door de gemeenteraad op 2 februari jl. heeft de projectgroep haar taak succesvol afgerond. De gemeente Wijdemeren neemt de regie nu weer over en heeft een nieuwe projectleider aangesteld. De voormalige projectgroep gaat nu verder als adviesgroep.

'Ga even zitten als je haast hebt' was het thema tijdens de evaluatiebijeenkomst op 1 maart jl. De adviesgroep (voorheen 'projectgroep') kwam bij elkaar om onder leiding van procesbegeleider Ad de Regt terug te kijken op een half jaar hard werken en op de bereikte resultaten voor een nieuw dorpscentrum.

Evaluatie

De leden van de adviesgroep zijn positief over de manier waarop het nieuwe plan voor het centrum van Oud-Loosdrecht tot stand is gekomen. De open sfeer en constructieve houding zijn als zeer positief ervaren. Over het bereikte resultaat is de adviesgroep tevreden. Er ligt een mooi plan en het plan is door de gemeenteraad ongewijzigd overgenomen. Naast veel positieve geluiden zijn er ook verbeterpunten voor de toekomst besproken. Zo is er gedurende het proces lang stilgestaan bij details en het was soms hollen of stilstaan.

Vooruit kijken

Naast terugkijken heeft de adviesgroep ook vooruit gekeken. Welke stappen zijn nog nodig? Hoeveel tijd gaat dat kosten? Hoe verloopt de verdere organisatie? Tijdens de bijeenkomst heeft de nieuwe projectleider namens de gemeente - Jeroen Wolbrink - op hoofdlijnen inzicht gegeven in het vervolgproces. Hij gaf aan dat het belangrijk is nu eerst een goede planning te maken en alle activiteiten op een rij te zetten. "Eerst nadenken, daarna weer hard gaan hollen", was zijn advies. De gemeente maakt hiervoor een plan van aanpak dat half maart in concept aan de adviesgroep wordt voorgelegd.

Rol adviesgroep

De adviesgroep blijft nauw betrokken bij het project. In de rol van adviseur van de projectorganisatie zal de adviesgroep meepraten en meedenken over cruciale vervolgstappen in het proces. De gemeente zal de adviesgroep steeds benaderen voordat de plannen en planuitwerkingen in de openbaarheid komen. De adviesgroep heeft aangegeven dat het vooral belangrijk is dat het plan overeind blijft en niet meer wijzigt.

Grondeigenaren

Met alle grondeigenaren, met uitzondering van de heer Van der Wurf, is inmiddels overeenstemming bereikt. Wel is het nodig nog details uit te werken en de contracten definitief op te maken. De heer Van der Wurf heeft het laatste bod van de voormalige projectgroep niet geaccepteerd. De gemeente gaat nu de onteigeningsprocedure in gang zetten. "De trein vertrekt", aldus projectleider Jeroen Wolbrink. "Wie nog mee wil moet snel opstappen".

Met Situs is de gemeente nog in gesprek. Zodra hierover meer bekend is, zal de gemeente hierover berichten. Over de vervolgontwikkelingen ten aanzien van het dorpscentrum heeft de gemeente het voornemen minimaal één keer in de twee maanden de stand van zaken bekend te maken.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Windstil Naar volgende bericht