WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Van Rossem in de Bieb
Loosdrecht, vr 5 november 2010

Op dinsdag 23 november organiseert De Bibliotheek i.s.m. het  Humanistisch Verbond een avond met Maarten van Rossem.

persbericht

Maarten van Rossem

Op dinsdag 23 november organiseert De Bibliotheek i.s.m. het  Humanistisch Verbond een avond met Maarten van Rossem.

Maarten van Rossem behoeft nauwelijks introductie.  Hij geeft regelmatig op zijn geheel eigen wijze commentaar op politieke en culturele kwesties voor radio en televisie. Van Rossem biedt geen zonnige kijk op de wereld, maar moet ook niets hebben van modieus cultuurpessimisme

Op deze avond zal hij onder andere ingaan op zijn onlangs verschenen boek Waarom is de burger boos? In dit boek laat hij zijn licht schijnen over hedendaags populisme.

Een fragment:

Wie had gedacht dat het beschamende einde van de LPF definitief een einde zou maken aan het bozige Nederlandse populisme, kwam bedrogen uit. Zowel Rita Verdonk als Geert Wilders heeft gedemonstreerd dat het populistische kiezerspotentieel bepaald niet kleiner is geworden.
Voor de objectieve waarnemer blijft dat een verbazingwekkende zaak, gezien de baarlijke nonsens die de populistische voorlieden meestal uitkramen. Rita Verdonk is ondertussen gestruikeld over haar eigen organisatorische onvermogen. Wilders heeft het stokje overgenomen en excelleert vooral in handig geformuleerde borreltafelpolitiek. De enorme attractie van deze politieke kermisgasten is dus verrassend stabiel. Hoofdoorzaak lijkt toch wel de bangmakerij voor de niet-bestaande 'islamisering' van Nederland, en de rest van Europa. Er is echter meer aan de hand.
De populistische partijen zijn brede protestpartijen. Een aanzienlijk deel van het electoraat ziet de overheid, het politieke systeem en de maatschappelijke elite kennelijk als de vijand. De vraag is hoe dat komt.

Hij weet zijn gehoor altijd zeer te boeien. Reden genoeg om deze avond te bezoeken.

De Bibliotheek vestiging Wijdemeren, Tjalk 41, 1231TT Loosdrecht.
Aanvang 20.00 uur .
Toegangsprijs € 10,- Leden van de bibliotheek en leden van het Humanistisch Verbond ontvangen korting en betalen € 8,-
Kaarten verkrijgbaar tijdens openingstijden van De Bibliotheek (zie www.debibliotheek.org) en te reserveren via wijdemeren at debibliotheek.org  of
035-5825488.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
15 gr.
windkr. 4