WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Horstwaarde: Hoogste punt
Nederhorst den Berg, do 28 oktober 2010

Gisteren werd gevierd dat de bouw van het woon-zorgcomplex Horstwaarde in Nederhorst den Berg het hoogste punt had bereikt.


Wethouder Joost Boermans geeft het startsein.

Het Gooi en Omstreken en Amaris De Kuijer trekken gezamenlijk op om dit kleinschalige en bijzondere woon-zorgcomplex te realiseren. Horstwaarde verrijst op het voormalige Ponyclubterrein aan De Kooi in Nederhorst den Berg.


Impressie van het complex als het opgeleverd is.

Op de begane grond komen twee huurappartementen van circa 80 m2 en drie woongroepen voor mensen met dementie. De drie woongroepen bestaan uit totaal 23 éénpersoons studio’s van circa 40 m², met elk een eigen gezamenlijke woonkamer, eetkamer met keuken, algemene voorzieningen en logeerruimte. Amaris de Kuijer gaat de begane grond beheren. Het gaat hier om een zeer vernieuwend project waarmee de initiatiefnemende organisaties ervaring hopen op te doen met dit type complexen.

Op de eerste verdieping komen zestien huurappartementen van circa 80 m2 voor zelfstandig wonende ouderen. Deze seniorenappartementen zijn bereikbaar via een eigen hoofdentree met lift en worden door Het Gooi en Omstreken verhuurd. Aannemer Van Zoelen stelt alles in het werk om het project in mei 2011 op te kunnen leveren.

bron
WWK
foto
Gooi en Omstr.
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
grijs
13 gr.
windkr. 3