WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Koek en Zopievergunning
Wijdemeren, zo 31 oktober 2010

Burgemeester en Wethouders van Wijdemeren gaan de strijd aan met Koek en Zopies die zonder vergunning hun waren verkopen.

Als er ijs ligt, dan verschijnen er op tal van plekken koek en zopies, die hete chocolademelk, worsten, erwtensoep en gevulde koeken verkopen. De uitbaters van die Koek en Zopies maken dan gebruik van de gelegenheid om een graantje mee te pikken van de enorme hoeveelheid volk die dan in Wijdemeren te vinden is.

Volgens de regels hebben uitsluitend de ijsclubs vergunning om Koek en Zopies te runnen. Mede met die inkomsten dekken zij de kosten die verbonden zijn aan het draaiend houden van de vereniging en het uitzetten en onderhouden van de banen. Bij de vorige ijsperiode bleek dat de hoeveelheid illegale Koek en Zopies flink uit de hand liep.

B & W hebben dan ook besloten om hard op te treden tegen de illegale Koek en Zopie exploitanten. Als zij opereren zonder vergunning van de gemeente, dan kunnen zij een forse boete verwachten. Het college hoopt met deze maatregelen de keiharde commercie buiten de deur te houden.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
13 gr.
windkr. 2