WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kledingbeurs Illegaal?
Nieuw Loosdrecht, zo 31 oktober 2010

In Loosdrecht is een Kledingbeurs actief met de naam Fashion Fair Just4you. Het college wil de beurs morgen sluiten, het CDA vraagt om uitstel.

De kledingbeurs claimt dat men geld inzamelt voor goede doelen in Gambia en Roemenië. Tot voor kort zat de beurs in een souterrain onder een winkel aan de Nootweg en werd er geopereerd onder de naam 't Souterrain. De winkel sloot de deuren en de kledingbeurs verhuisde gedwongen naar een stal aan de Nieuw Loosdrechtsedijk 58A. Het bestemmingsplan staat op die plek echter geen detailhandel toe. Een blik op de website laat een grote winkel zien. B&W hebben dan ook aangezegd dat de winkel morgen moet sluiten.

De tekst op de website luidt:

"Naast kleding zijn er ook allerlei accessoires, schoenen, laarzen, zonnebrillen ,cadeau artikelen en “hebbedingetjes” te koop. Behalve kopen kan er ook kleding voor verkoop worden ingebracht. Dat kan gewoon tijdens de openingstijden. Een voorwaarde is wel dat de (merk-)kleding er perfect moet uitzien!"

B&W moeten besluiten of men morgen inderdaad gaat handhaven en de zaak sluit, of dat men eerst met de raad wil overleggen, zoals het CDA in de schriftelijke vragen hieronder aan het college vraagt. In dat geval wordt er over het lot van de kledingbeurs overlegd in de commissievergadering van aanstaande donderdag.

ingezonden bericht

CDA Wijdemeren

Vragen Kledingbeurs Fashion Fair Just4you

Van bovenstaande Kledingbeurs hebben wij vandaag een noodkreet ontvangen. Volgens de door ons ontvangen informatie gaat het om inbreng, opslag en verkoop van tweede handskleding die - na aftrek van kosten - beschikbaar wordt gesteld voor goede doelprojecten in o.a. Roemenie en Gambia.

Uit telefonisch overleg is ons gebleken dat de goederen door vrijwilligers ter plaatse worden afgeleverd. De Kledingbeurs wordt gerund door onbetaalde vrijwilligers. De Kledingbeurs is op dit adres recent gevestigd, maar heeft al een geschiedenis van 24 jaar in Loosdrecht. Omdat deze activiteiten kennelijk niet toelaatbaar zijn volgens het bestemmingsplan, heeft uw college - na een verzoek om handhaving - aan de vrijwilligers medegedeeld dat de Kledingbeurs per 1 november a.s. moet sluiten.

Betreffende bovenstaande heeft de CDA fractie de volgende vragen die wij in de commissie Bestuur en Middelen van donderdag 4 november a.s. willen stellen.:

  1. Beoordeelt u deze activiteiten als 'detailhandel' zoals wellicht de informatie op de website http://www.fashionfairjust4you.nl/ doet vermoeden?
  2. Hoe beoordeelt u het door de Kledingbeurs beschikbaar stellen van tweede handskleding (en schoolmiddelen) voor goede doelenprojecten in Roemenie en Gambia?
  3. Waarom zijn deze activiteiten volgens u bestemmingsplantechnisch niet toelaatbaar?
  4. Heeft uw college volgens het bestemmingsplan wijzigingsbevoegdheden om deze Kledingbeurs wel toe te laten?

Op dit moment verzoeken wij u de handhaving op te schorten tot na de behandeling in de commissie Bestuur en Middelen van 4 november a.s.

Met vriendelijke groet,

Namens de CDA fractie
Theo Reijn

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
13 gr.
windkr. 2