WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wijdemeren blijft Kampioen
Wijdemeren, vr 3 december 2010

De prijs die u nu voor een rijbewijs betaalt werd vastgesteld door de vorige raad. De prijs die u vanaf 1 januari gaat betalen stelt deze raad vast.

In ons bericht over het duurste rijbewijs van Nederland schreven wij:

"Bij de OZB stijging haalde Wijdemeren al een hoge notering in de top tien gemeenten met de hoogste stijging, maar kampioen werden we net niet. Maar nu is het dit college van DB, VVD en D66 wel gelukt. In 2007 kostte een rijbewijs nog de helft, een flinke eindspurt naar plaats nummer één dus. Dat is een felicitatie waard."

Op deze tekst is nuancering op zijn plaats. Het was de vorige CDA-VVD-PvdA-GL coalitie die de prijs van het rijbewijs pijlsnel naar het huidige Nederlands kampioensniveau opstuwde. De prijs van € 65 die u nu betaalt voor een Wijdemeers rijbewijs is op 8 april 2009 door de oude raad vastgesteld.

Echter.

Zoals Douwe van Essen gisteren al opmerkte lag er toevallig gisteren een voorstel van dit college op tafel waarmee Wijdemeren kampioen duurste rijbewijzen in Nederland blijft. Het college stelt namelijk voor om in 2011 de leges met 1% te verhogen, waarmee prijs van een rijbewijs met een halve euro stijgt naar € 65,50.

In de commissiebehandeling vroeg Jan Hermans (PvdA) hoe het kwam dat het tarief hier zo hoog is. In een debatje tussen Michiel van Balen (VVD) en Theo Reijn (CDA) kwam de verklaring. Indertijd, in 2009, heeft de raad, op voorstel van het CDA de prijs van een rijbewijs verhoogd van € 40 tot het maximum toegestane tarief van € 65. Het doel was toen om de begroting te versterken. Er bestaat geen enkele relatie tussen de kosten van een rijbewijs en de prijs die u daarvoor in Wijdemeren betaalt.

De commissie wijzigde gisteren niets aan de leges voor een rijbewijs. Vastgesteld moet dus worden dat de huidige coalitie de prijs van een rijbewijs niet verlaagt, maar met 1% verhoogt. Om welke reden dan ook.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
-3 gr.
windkr .3