WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Zakken vullen met Hout
plaats, dag 1 november 2010

Op zaterdag 11 december organiseert Natuurmonumenten van 10.00 tot 16.00 uur een houtverkoop voor open haarden en kachels aan partivculieren.

persbericht

Zakken vullen bij Natuurmonumenten

Zaterdag 11 december organiseert Natuurmonumenten een houtverkoop van 10.00 tot 16.00 uur bij het Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ’s-Graveland. Het hout komt uit de bossen van de ’s-Gravelandse buitenplaatsen. De opbrengst is bestemd voor het herstelplan van deze buitenplaatsen.

De afgelopen periode is er flink wat werk verzet op de buitenplaatsen Schaep & Burg, Boekesteyn en Gooilust, waaronder het weghalen van oude en vervallen bomen en het uitdunnen van sommige bospercelen. Wel zijn er zo’n 250 nieuwe bomen geplant.

Het hout van de weggehaalde bomen gebruikt Natuurmonumenten grotendeels zelf voor de bouw van schuren, vlonders, hekken e.d. op eigen terreinen. Er blijft dit keer voldoende hout over voor de verkoop aan particulieren. Een goede gelegenheid om stoere brokken hout van o.a. beuk, eik, lariks en populier in te slaan voor open haard of houtkachel.
Geïnteresseerden kopen op 11 december een grote zak bij Natuurmonumenten en kunnen die zelf vullen met het hout dat op een grote stapel ligt bij het bezoekerscentrum. Uiteraard is het ook mogelijk om hout per kuub af te nemen.

De mobiele zagerij van Lokaalhout, een houtzagerij die voornamelijk hout uit de regio verzaagd, is die dag aanwezig en geeft een demonstratie houtzagen.

De opbrengst van de verkoop is voor het herstelplan van de ’s-Gravelandse buitenplaatsen. Natuurmonumenten is bezig de unieke buitenplaatsen weer in volle glorie herstellen, met aandacht voor de bijzondere cultuurhistorie, de natuur en de recreatie mogelijkheden. Dat is een grote klus en daar is veel steun voor nodig.

Meer informatie op www.natuurmonumenten.nl/sgravelandsebuitenplaatsen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
sneeuw
1 gr.
windkr. 3