WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Uit in Wijdemeren
Wijdemeren, wo 24 november 2010

Cor Koster ging uit in Wijdemeren. Dat beviel hem uitstekend, zeker qua prijs/kwaliteitverhouding in vergelijking met bijv. Amsterdam.

ingezonden brief

Uit in Wijdemeren

In een tijdsbestek van een paar dagen heb ik twee schitterende optredens bijgewoond in onze gemeente: een lezing over hedendaags populisme door Maarten van Rossum in Loosdrecht en een Mozart programma in de serie 'Concerten op de Berg' in Nederhorst den Berg.

Er zijn nog veel meer culturele activiteiten in onze gemeente, vooral op muzikaal gebied. Concerten in de Antoniuskerk in Kortenhoef, in de NH-kerk in 's-Graveland, in het Jagthuis in de Horstermeer, Kunst op de Dijk in het kerkje van Kortenhoef en op het landgoed Sypesteyn in Loosdrecht. Allemaal zeer laag geprijsd en altijd voldoende gratis parkeerplekken. Vergelijk dat eens met iets in het Concertgebouw in Amsterdam… En ook bij ons is er steeds hoge kwaliteit. Het is - ook cultureel - een voorrecht om in Wijdemeren te mogen wonen.

Van de lezing van Maarten van Rossum heb ik genoten. Op uiterst geestige manier fileerde hij haarscherp de Nederlandse politiek, waarbij hij niet alleen de PVV de maat nam. Puur cabaret. Ik geloof niet dat ik zo hard gelachen heb sinds ik in 1965 Toon Hermans hoorde in zijn conference 'Leg neer die bal'.

Het evenement was georganiseerd door de Loosdrechtse Bibliotheek in samenwerking met het Humanistisch Verbond en zou oorspronkelijk plaatsvinden in de bibliotheek zelf. De belangstelling was echter zo groot dat de zaak verplaatst werd naar de Pauluskapel. Bij de ingang moest je laten weten waar je vandaan kwam. Kennelijk wil men straks bij de gemeente kunnen aantonen dat de bibliotheek er echt niet alleen is voor Loosdrechtenaren. In dit verband was het echter een beetje ironisch dat de eigen ruimte te klein was, zodat iedereen naar een andere locatie moest.

Ik geloof niet dat er veel mensen uit mijn eigen dorp waren. Gek eigenlijk, want het is hooguit 20 minuten van deur tot deur. Wat me wel opviel bij de aanwezigen was dat het aantal mannen en vrouwen ongeveer 50-50 was. Bij een bijeenkomst van een politieke partij als het CDA is de overgrote meerderheid altijd van het mannelijk geslacht. Misschien moeten onze politieke partijen wat meer humor meebrengen, en wat minder zwaarwichtig ouwehoeren. Maar helaas is het gevoel voor humor en relativiteit bij sommige lokale partijen nogal onderontwikkeld. Ze zouden verplicht moeten worden om Maarten van Rossum in te huren. Dan zouden ze ook eens over zichzelf kunnen lachen.

Cor Koster
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
7 gr.
windkr. 1