WIJDEMEERSE WEBKRANT
Gevalletje WC-Eend
Wijdemeren, wo 24 november 2010

De Beautycontest van het Gewest. Je nomineert de mensen opnieuw, die je zelf nog maar pas geleden ook al het beste vond. Gevalletje WC Eend.

In De Zijlijn

Vandaag kregen wij een persbericht van het Gewest Gooi en Vechtstreek waarin aangekondigd werd dat er na moeilijke besluitvorming en heftige competitie drie genomineerden overbleven uit een rijtje van zeven. Nee, we hebben het niet over “The Voice of Holland”. Ook daar zingt iedereen de sterren van de hemel en is het moeilijk, wat zeg ik, doet het pijn om te moeten kiezen. Nee, we hebben het over de “Samenwerker(s) van het Jaar”. Het dagelijks bestuur van het Gewest heeft de eerste schifting gemaakt, door vier potentiële winnaars af te serveren.

Er blijven er drie over, waaronder de club van vier pasbenoemde directeuren van de innovatieplatforms van het Gewest, die met zijn vieren als één deelnemer meedingen naar de begeerlijke trofee.
(Hopelijk wordt die trofee besteld bij de winkel De Trofee aan de Diependaalselaan in Hilversum. Die man zijn omzet is het afgelopen jaar gekelderd omdat de weg maandenlang opgebroken was en geen klant hem meer kon bereiken, maar dat terzijde.)

Op 9 december gaat de Algemene Bestuursvergadering kiezen wie de prijs wint. In dat Algemeen Bestuur zitten voor Wijdemeren burgemeester Martijn Smit, VVD fractievoorzitter Joep Frijdal en CDA fractievoorzitter Theo Reijn. Aan hen de gewetensvolle taak om een stembriefje in te vullen met de winnaar van de talentenjacht.

Ik gun ieder zijn eigen beautycontest, maar dit gaat toch wel een beetje ver. Met klaroengeschal werden de vier directeuren van izovator, ilocator, immovator en itrovator minder dan een jaar geleden ingehaald. In mijn argeloosheid dacht ik dat er een crisis heerste en dat overheden dus beter wat terughoudend konden zijn met geld uitgeven, organisaties optuigen en directeuren benoemen. Niet echter het Gewest. Onder het toeziend oog van de deelnemende colleges en met goedkeuring van de raden werden de innovatieclubs opgericht. En natuurlijk wil je dan de beste directeur die je kan vinden. Maar, om diezelfde directeur dan na enkele maanden te nomineren tot de beste Samenwerker van het Jaar, dat is toch een beetje raar. Het Gewest had toch al de beste uitgekozen mag je aannnemen

Het Gewest kiest de beste man/vrouw en benoemt die tot directeur. Na dik een half jaar nomineert dat zelfde Gewest die zelfde mensen voor een prijs dat ze de beste zijn. Ofwel, het Gewest bewijst dat het Gewest de beste directeur gekozen heeft. Wij van WC Eend onderzochten en bewezen dat WC Eend het beste schoonmaakmiddel is.

Ja en dan de crisis. Die gaat u en mij flink raken. Ik had mij er al op verheugd dat de OZB na jaren stijging weer zou dalen. Immers, mijn huis is minder waard geworden en dus hoef ik minder OZB te betalen. Dacht ik. En dacht de Vereniging Eigen Huis. Die vereniging deed onderzoek bij 103 gemeenten en ontdekte tot haar ontsteltenis dat de waarde van de huizen flink daalt, maar dat de OZB desondanks nog veel flinker stijgt, omdat gemeenten de begroting niet dicht krijgen.

Die OZB van mij, die gaat ook naar het Gewest. Naar de Itrovators en Immovators. Naar de Cross Leisure Café’s,  de Health Games en de Trendwatchers.

En dat lijkt mij zonde van My Money.
Maar ik laat me graag convincen van The Contrary.

Rik Jungmann

Update 24-11-2010, 17.17:

In Binnenlands Bestuur legt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (de VNG) uit dat de Vereniging Eigen Huis (VEH) ongelijk heeft. De waarde van uw huis daalt, maar het tarief stijgt precies zoveel dat u in 2010 exact evenveel OZB betaalt als vorig jaar. De VNG noemt de constatering van de VEH een broodje aap.

Lees het artikel.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
7 gr.
windkr. 1