WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Samenwerkers van het Jaar
Wijdemeren, wo 24 november 2010

NME Gooi en Vechtstreek, de Innovatieplatforms en de Lets organisatie zijn door het Gewest genomineerd voor de jaarprijs  Samenwerker(s) van het jaar.

persbericht

Samenwerkers van het Jaar

NME Gooi en Vechtstreek, Innovatieplatforms en Lets organisatie genomineerd voor de jaarprijs  ‘Samenwerker(s)van het jaar’

Drie organisaties zijn door het dagelijks bestuur van het Gewest Gooi en Vechtstreek genomineerd voor de jaarprijs ‘Samenwerker(s) van het jaar 2010: NME Gooi en Vechtstreek, de directeuren van de vier innovatieplatforms die ressorteren onder Innovatieve Verbindingen en de Lets Organisatie.

De drie genomineerden op de shortlist komen voort uit een groep van zeven voordrachten. Oproepen voor het doen van nominaties verschenen in de digitale nieuwsbrief en op de website van het Gewest Gooi en Vechtstreek.

Bij het beoordelen van alle kandidaten is vooral gekeken naar teamgeest en goed samenspel van personen met verschillende kwaliteiten die kenmerkend zijn voor succesvolle vormen van samenwerking binnen onze regio.

Tijdens de algemeen bestuursvergadering van 9 december aanstaande zal uit de drie genomineerden, door middel van schriftelijke anonieme stemming de winnaar worden gekozen.

Begin januari 2011 wordt de winnaar van de jaarprijs ‘Samenwerker(s) van het jaar’ bekend gemaakt en de prijs uitgereikt.

De zeven voordrachten waren:

Voordrachten:

Reden voordracht:

Platform Maatschappelijk Ondernemen Bussum / Naarden

Maatschappelijk betrokken samenwerkingsverband van jonge ondernemers in Bussum en Naarden dat diensten levert aan maatschappelijke instellingen en goede doelen en daarbij veel partijen enthousiast weet te krijgen. Bestuur genomineerd

Projectgroep Biomassa

Regionale samenwerking tussen gewestgemeenten, GAD en SBS voor de aanbesteding van houtachtige groenstromen (biomassa).

Regionaal Zwerfafvalproject Schoon Gooi en Vecht

Regionale samenwerking tussen gewestgemeenten, GAD, Natuurmonumenten en GNR om het zwerfafval in de regio aan te pakken. Deze aanpak vindt plaats via communicatie, educatie, handhaving, buitenruimte etc.

Eric Bodar

Bevordert samenwerking op velerlei gebied tussen verschillende partijen in de regio, interregionaal en landelijk. Voorbeelden van (maatschappelijke) projecten waar hij een belangrijke rol in speelt zijn de herijking van het gewest, de NVRD, Patria, Kring van Gemeentesecretarissen, interregionaal overleg met andere afvalbedrijven om samenwerking te bevorderen, enz.

NME Gooi en Vechtstreek

NME wil betrokkenheid bij en bewustwording van de leefomgeving stimuleren. Daarbij bevorderen ze samenwerking, allereerst met de 9 gewestgemeenten, alsmede met nog 35 organisaties zoals terreinbeheerders, NME-organisaties en regionale en lokale natuur- en milieuorganisaties. Ze doen hun best andere organisaties bekender te maken en via samenwerking zelf weer bekender te worden.

Ton van Mil, Yolanda Gagliardi, Marieke Hendriks, Ed Heijstee

Deze personen zijn directeuren van de 4 innovatieplatforms die ressorteren onder Innovatieve Verbindingen. Zij hebben de afgelopen jaren aangetoond met grote betrokkenheid en enthousiasme samen te werken (ook in cross-sectorale projecten) aan stimulering van de economie in de regio Gooi en Vechtstreek. In het bijzonder richten zij zich op innovatie in de sectoren media, zorg en toerisme en op het realiseren van voldoende ruimte voor werk.
Zij zijn in staat gebleken om vele private partijen aan zich te binden (zowel bedrijfsleven als kennisinstellingen).

Lets organisatie
           

Deze organisatie creëert een saamhorige samenleving. Via een site biedt iedereen zijn kwaliteiten aan en vraagt om ondersteuning; dit alles zonder geld. Alleen nemen of geven kan dus niet. De balans tussen geven en nemen wordt via het ruilmiddel "knikkers" in de gaten gehouden. Het gaat dus om de wederdienst en de sociale interactie.
Lets zoekt naar wegen om elkaar te ondersteunen. Deze sociale insteek is zeer belangrijk in een tijd waarin we individualistisch leven.
Ook is deze organisatie geweldig omdat vakkennis zo ook bereikbaar wordt voor mensen met een te krappe beurs. Met onze kwaliteiten helpen we elkaar.

Naschrift redactie:

Het wordt hierboven niet nader verklaard, maar wij veronderstellen, gezien de context, dat de afkorting NME staat voor Natuur en Milieu Educatie. De Innovatieplatforms zijn de organisaties die door het Gewest in het leven zijn geroepen en zich (met gebruik van veel Engelse termen) bezig houden met innovatie op het gebied van media, toerisme, zorg en werkgelegenheid.

red. WWK.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
7 gr.
windkr. 1