WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
OZB stijging 'slechts' 9,5%?
Wijdemeren, do 25 november 2010

Douwe van Essen las op de RTL website dat de OZB in Wijdemeren stijgt met 9,5 procent en niet met 14 procent zoals de raad besloot. Hoe kan dat?

ingezonden brief

Laat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de Vereniging Eigen Huis maar bakkeleien over de werkelijke OZB-stijgingen per gemeente. Geen twijfel in Wijdemeren: volgend jaar stijgt de OZB met maar liefst 14%. Tenminste, dat dacht ik. Nu blijkt dat, volgens het RTL-nieuws van gisteren, Wijdemeren helemaal niet voorkomt in de top 5 van OZB-stijgingen voor 2011.

Een check op de RTL-website bevestigt dat. We staan met een stijging van 'slechts' 9,5% namelijk pas op plaats 8 in de top 10 van stijgers! Zou die motie van DB om het college van B&W te bewegen tot een uiterste poging de afgesproken verhoging van 14% te beperken tot pakweg 9% dan nu al resultaten hebben opgeleverd?

Dan heeft het college daarvoor wel een beetje zitten slapen, en dat kunnen we toch echt niet geloven. Een erg achterdochtig persoon zou ook kunnen suggereren, dat de motie gewoon een eentweetje tussen de DB-fractie en de DB-wethouder was, waarbij alleen bij deze belanghebbenden bekend was dat er al geld achter de hand was gehouden (lees: geheim gehouden voor de rest van de gemeenteraad) om de OZB-stijging te beperken. Maar dan moet je wel érg achterdochtig zijn en weinig vertrouwen hebben in de oprechtheid van politici.

Nee, het zal ongetwijfeld op een administratieve vergissing berusten, toch?

Douwe van Essen
Kortenhoef

Naschrift

In Binnenlands Bestuur legde de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (de VNG) gisteren uit dat de Vereniging Eigen Huis (VEH) ongelijk heeft. De VEH onderzocht 103 gemeenten en stelde vast dat de OZB stijgt, terwijl de waarde van de huizen daalt. De VNG beweert dat de waarde van uw huis wel daalt, maar dat het tarief precies zoveel stijgt dat u in 2010 exact evenveel OZB betaalt als vorig jaar.

De VNG noemt de constatering van de VEH een broodje aap. Naar Wijdemeerse maatstaven is het verhaal van de VNG natuurlijk een dikbelegd stokbrood aap als je ziet dat we met 14% op plek 4 in de top tien van de RTL OZB stijgers staan.

Lees het artikel in Binnenlands Bestuur.

Red. WWK

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
6 gr.
windkr. 1