WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Korver tegen vellen Bomen
Wijdemeren, do 25 november 2010

Ex-raadslid Hilbrand Korver zond de raadsleden een mail met het verzoek om vanavond niet in te stemmen met het voorstel om 170 bomen te vellen.

ingezonden brief

Op de raadsagenda van vanavond staat het punt om vanwege veiligheidsrisico's €140.000 uit te geven aan onder andere het vellen van bomen.

Ik heb op de site van de gemeente het totale VTA rapport gelezen en nu ook de lijst met te vellen bomen.
Wat mij opvalt is dat onder het mom van veiligheids verplichtingen er 167 bomen geveld zouden moeten worden, terwijl er op de lijst veel bomen voorkomen met de waardering goed voor hun gezondheid Meerdere bomen redelijk en matig en sommige slecht of dood.
Deze goed gezonde bomen blijken dan bijvoorbeeld aan de Herenweg te staan. Het blijkt te gaan om de berke bomen die er dus anders uitzien dan de verleden jaar geplante bomen. Dat is dan de reden om ze op de lijst met te vellen bomen te zetten. Zo zijn er heel veel die geen enkel veiligheidsrisico opleveren maar wel op de lijst staan om te vellen. (Verleden jaar heeft hetzelfde bureau ook het rapport gemaakt wat leidde tot de onterechte kap van de gezonde monumentale bomen aan het Noordereinde.)

De geraamde kosten voor het vellen zijn trouwens ook veel te hoog .Men gaat uit van het uitfrezen van de wortels Terwijl niemand last heeft van deze stronken. Ook hebben de medewerkers van de gemeente echt nog wel tijd om eens uit hun busje te stappen en zo'n dood boompje aan bijvoorbeeld de Hinderdam om te zagen. Ook heeft men nog niets begroot om weer nieuwe bomen te planten. Al met al lijkt mij voldoende reden om dit voorstel niet aan te nemen. De besparing kan gebruikt worden om de OZB niet met 14 % te laten stijgen.

Groeten,

Hilbrand Korver
Horstermeer

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
6 gr.
windkr. 1