WIJDEMEERSE WEBKRANT
De Leeuw antwoordt De Kloet
Ankeveen, do 2 december 2010

Willem de Leeuw uit Ankeveen reageert op de ingezonden brief die Co de Kloet stuurde met daarin diens afkeurende reactie op critici van het DB beleid.

Update 3-12-2010, 10.58: De WWK redactie heeft inmiddels ook de WWW ontvangen en begrijpt nu waar onderstaande discussie over gaat. Red. WWK.

ingezonden brief

Geachte heer de Kloet,

Ik ben blij dat er eindelijk eens reactie komt van de kant van Dorpsbelangen op de goedgekeurde verhoging OZB. Helaas moesten daar eerst een aantal kritische berichten voor de media in, waaronder mijn eigen bericht in de Wie Wat Waar van deze week.

Aangezien u reageert met de kop het kan erger, het wordt erger, vermoed ik dat dit de reactie is op mijn redactionele stuk in de Wie Wat Waar van deze week getiteld Het kan erger, het wordt erger.

Het bevreemdt mij dat u zich stoort aan (onder andere) dit artikel, aangezien hier precies staat beschreven waar u nu zelf naar verwijst. De verhoging OZB is volgens u een gevolg van het jarenlang financiële wanbeleid. Ik verwijs in mijn artikel al naar de mogelijkheid dat de financiële positie van de Gemeente Wijdemeren door Dorpsbelangen volledig verkeerd is ingeschat of dat men hier bij het opstellen van het verkiezingsprogramma geen volledig inzicht in heeft kunnen verkrijgen.

Feit blijft dat Dorpsbelangen volledig anders handelt dan in haar eigen verkiezingsprogramma beschreven. Dit kan natuurlijk altijd noodzakelijk zijn, maar het lijkt me dan wel fatsoenlijk jullie volgelingen en kiezers hiervan uitleg te doen.

Zoals ik al beschreef in mijn artikel in de Wie Wat Waar ontbreekt het volledig aan communicatie van de zijde van Dorpsbelangen richting de kiezer over de genomen beslissingen inzake de OZB. Nu er van meerdere kanten kritiek komt wordt er dan eindelijk een verklaring gegeven waarom er zo gehandeld is.

Dus beste meneer de Kloet, ik sla de plank hier niet mis want ik beschrijf precies hetgeen u nu bevestigt. Dorpsbelangen is het die de plank heeft misgeslagen door niet te communiceren wat de reden is geweest van de wijziging in het gevoerde beleid ten opzichte van het voorgestelde beleid.

Maar gelukkig komt u met een nieuwe mededeling dat de OZB verhoging 2012 door Dorpsbelangen van tafel gehaald gaat worden. Ondergetekende gaat kritisch bekijken of deze toezegging waar gemaakt gaat worden.

Verder wens ik u veel wijsheid toe met het op orde brengen van de financiële huishouding van de Gemeente Wijdemeren en vertrouw ik erop hiermee een kritisch en nauwkeurige weergave te hebben geleverd en stel ik het op prijs voortaan door Dorpsbelangen beter op de hoogte gehouden te worden van het te voeren/het gevoerde beleid.

Met vriendelijke groeten,

Willem de Leeuw
Ankeveen

Naschrift:

Omdat de WieWatWaar deze week (nog) niet bij de WWK redactie is bezorgd, ontging de fijne nuance m.b.t. de de kop boven de ingezonden brief van Co de Kloet ons, evenals het feit dat Willem de Leeuw in de WWW een artikel heeft geschreven.

Red. WWK

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
sneeuwval
- 6 gr.
windkr. 4