WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Co de Kloet verweert zich
Wijdemeren, do 2 december 2010

Co de Kloet stoort zich aan de berichten die melding maken van het feit dat de OZB stijing 14 procent en het rijbewijs het duurste van Nederland is.

ingezonden brief

Het kan erger, het wordt erger

De aanval is geopend. Dat was ook te verwachten. Wie, zoals Dorpsbelangen, een verpletterende overwinning boekt, wordt een schietschijf voor kritische geesten, waarvan overigens de afgelopen jaren weinig werd vernomen. OZB omhoog met 14% , de duurste rijbewijzen van Nederland, Wijdemeren heeft ook onder het nieuwe bewind zijn inwoners weinig goeds te bieden.

Het klinkt alsof het de waarheid is, maar de valse noten voeren de boventoon en de waarheid ligt niet eens in het midden, maar is mijlenver te zoeken.
Die OZB verhoging heeft binnen de Dorpsbelangen gelederen tot felle discussies geleid om dat sommigen van ons het onverteerbaar vonden en anderen het als onontkoombaar bestempelden. Uiteindelijk en met heel veel  moeite is de hele fractie in de gemeenteraad akkoord gegaan. Zo is het, ik ben er zelf bij geweest.

Maar…geachte critici, u slaat de plank volkomen mis omdat Dorpsbelangen een muurvaste financiële puinhoop kreeg aangereikt, waar nauwelijks een land mee te bezeilen viel. De maatregelen, waarover u nu valt, waren al lang van te voren vastgelegd en het is natuurlijk belachelijk om die nu Dorpsbelangen in de schoenen te schuiven. De dokter, die de doodzieke patient van zijn falende collega overneemt maakt hem ook niet in een paar maanden beter. De wankele gezondheid van Wijdemeren vereist een langduriger behandeling en daarom zou het beter zijn uw oordeel een jaar op te schorten. Ik geef toe dat de informatie vanuit Dorpsbelangen tot nu toe nogal mager is geweest, maar ook dat heeft blijkbaar enige tijd nodig en ik hoop dat dat snel zal veranderen.

Wij spreken elkaar over een jaar als Dorpsbelangen die tweede OZB verhoging ongedaan heeft gemaakt en het rijbewijs naar een normaal tarief is gedaald.

Het is veel gemakkelijker kritisch te zijn dan nauwkeurig zegt een Engelse uitspraak.

Laten we daar maar op houden.

Co de Kloet
Raadslid DorpsBelangen
Kortenhoef

Naschrift:

Met de titel "Het kan erger, het wordt erger." parafraseert Co de Kloet de slogan die DorpsBelangen hanteerde tijdens de campagne: "Het kan beter, het moet beter."

Red. WWK

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
sneeuwval
- 6 gr.
windkr. 4