WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
G&E: WWK is Onruststoker
Wijdemeren, zo 10 oktober 2010

Casper van den Broek schreef vrijdag in de krant over de rust die volgens hem over Wijdemeren is neergedaald, mede omdat de WWK stil is geworden.

Het is een groot achtergrondartikel in de G&E, waarin Casper van den Broek zijn waarnemingen over de Wijdemeerse politiek aan het papier toevertrouwt. Een zeer sterk verkorte versie staat op de G&E website. Op wat hij in de krant schrijft is heel veel af te dingen, maar dat laten wij voor wat het is.

Sneer naar WWK

Aan het eind van zijn stuk staat een passage waarin de WWK door hem wordt aangepakt. Daar reageren wij op.

Casper van den Broek schrijft over de WWK: "Tot de verkiezingen was deze krant op internet een katalysator van veel onrust in de Wijdemeerse samenleving. Politici scholden elkaar voor van alles uit, ook boze briefschrijvers mochten van alles schrijven. Sinds de machtsovername is het opvallend rustig geworden op de WWK."

De bovenstaande twee zinnen van Van den Broek bevatten twee afzonderlijke conclusies, die we eerst even ontwarren voor we erop in gaan:

  1. Tot de verkiezingen was de WWK een katalysator van onrust en werd er veel in geschreven door politici en burgers. Na de verkiezingen werd het "opvallend stil".
  2. In de WWK wordt door politici gescholden en mogen boze briefschrijvers van alles schrijven.

Opvallend stil

Over het eerste punt kunnen wij kort zijn. Het was campagnetijd. Alle politieke partijen en politici proberen dan de aandacht van de kiezer te krijgen. Kiezers reageren daarop. Na de verkiezingen houdt die stroom op. Dat is zo in de WWK, zoals in in alle media, in de lokale bladen. Zelfs in de Gooi en Eemlander is dat zo. Logisch dus dat het, ook in de WWK, na de verkiezingen "opvallend stil" werd.

Schelden en alles maar mogen schrijven

Dan het tweede punt van Casper van den Broek in de Gooi en Eemlander van 8 oktober. De WWK houdt zich strikt aan de gedragscode dat er niet gescholden mag worden, dat een brief niet onfatsoenlijk mag zijn en dat de afzender zich bekend moet maken. Onder ieder ingezonden stuk staat een verwijzing naar die code.
Er mag scherp gediscussiëerd worden vinden wij, sterker nog, dat moet om de standpunten helder te krijgen. Dat is levende democratie, kijk maar naar de hoge kijkcijfers van het CDA-congres vorige week. En dus mag er veel in de WWK. Maar lang niet alles. Er wordt veel tegengehouden en niet gepubliceerd, maar dat ziet Casper van den Broek niet. (Hij had ons dat kunnen vragen...)

Zelfs Putter

En ja, zelfs Putter mocht van de WWK zijn stukken publiceren. Soms waren die stukken op het randje, maar wel geschreven door een oud-wethouder, erelid van een belangrijke lokale partij en inmiddels zelfs weer raadslid. En daarom relevant. Casper van den Broek noemt zo iemand in zijn stuk een "dorpse straatvechter", ook al zo'n negatieve kwalificatie van lokale Wijdemeerse politici.

Bronvermelding

Overigens, nu we het toch over de G&E hebben, die krant put vaak uit de WWK - vrijwel altijd zonder bronvermelding. Dat is daar kennelijk normaal. In de WWK staat altijd rechtsboven wat de bron van een bericht is. Uit respect voor de bron, als dank en uit tranparantie. Ook nu.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
18 gr.
windkr. 3