WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Sneeuwruimen en Strooien
Wijdemeren, ma 20 december 2010

Wijdemeren bezuinigt. Prima, maar dan liever niet op kerntaken als sneeuwruimen en strooien. Voor ons aller veiligheid.

ingezonden brieven

Wijdemeren strooit slecht

17-12-2010

Hoe bedoelt de gemeente: prioriteit met strooien zijn de hoofdwegen en de busroutes? Op de Kortenhoefsedijk vandaag maar 1 strooiwagen gezien. Connexxion glibbert en glijdt over de Dijk. Hoe bedoelt u verkeersveilig? Geldt trouwens ook voor de fietsende scholieren en automobilisten (waarvan sommige met ruim 60 kmh langs komen scheuren).

W. Hoef
Kortenhoef


19-12-2010

Geachte redactie,

Dit is volgens mij slechts een deel van het verhaal.
Na de eerste sneeuwdag, toen er om 07.30 uur nog helemaal niet gestrooid was, heb ik gebeld met de gemeente en na lang doorvragen was het antwoord dat dit het gevolg was van de gemeentelijke bezuinigingen. Gisteren meldde een actualiteitenrubriek op de radio zelfs dat er in Wijdemeren bedroevend slecht gestrooid werd.
Ik heb sinds gisteren niet één strooiwagen gezien.
Bezuinigingen ten koste van veiligheid.
Ik denk dat Patrick Kreuning een goede kans maakt als hij een claim indient.

Met vriendelijke groet,

Tineke Franssen
Loosdrecht


20-12-2010

Van uw redacteur,

De bijdrage van de Heer of Mevrouw Hoef hierboven kan ik uit de eerste hand bevestigen. Ik reed afgelopen vrijdag (17-12) even na 16.00 zeer behoedzaam op de Kortenhoefsedijk. (Het sneeuwde al ruim twee uur niet meer.) Er was wel geschoven, maar niet gepekeld. De weg was dan ook een ijsbaan. Plotseling, zonder aanleiding, begon mijn auto te slippen en gleed ik in de richting van de de Vaart.

In een split second dacht ik dat ik het niet zou halen en in de Vaart belanden, met alle gevolgen van dien. (Einde WWK.) Intuïtief deed ik wat er gedaan moest worden. Ontkoppelen, tegenstuur en dat drie keer om weer in het spoor te komen. Van de andere kant naderde een tegenligger die zich kapot moet zijn geschrokken, maar ook dat liep gelukkig goed af. Mijn hart klopte in mijn keel.

De dagen daarna heb ik de Kortenhoefsedijk gemeden. Liever op het Zuidereinde zachtjes tegen een boom of tegen de auto van Mario Wouters, dan op de Kortenhoefsedijk de Vaart in glijden omdat Wijdemeren het daar af laat weten....

Beste gemeenteraad, veiligheid moet top prioriteit hebben. Daar hoort brandweer, politie en ambulance bij, maar ook zeker sneeuwruimen en strooien op de doorgaande wegen en zeker als die naast water liggen en al helemaal als daar de bus over rijdt. Strooien en sneeuwruimen is een kerntaak van de gemeente!

Rik Jungmann
Kortenhoef

PS. Als er dan niet gepekeld kan worden, laat dan ook maar dat sneeuwschuiven, want dan heb je in de rulle sneeuw nog wat houvast. Of sluit de weg af. Nu verergerde Wijdemeren de situatie. Wat als die bus van Connexxion in de vaart was beland?

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brieven
foto
---
auteur
ing. brieven
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
-4 gr.
windkr. 2