WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
P-Verbod Noordereinde
's-Graveland, di 21 december 2010

Jorrit van der Veen ergert zich aan de auto's die op het Noordereinde geparkeerd staan, met als enig doel de doorstroming te frustreren.

Inleiding

Op 2 oktober kondigde het gemeentebestuur aan dat er een Parkeerverbod op het Noordereinde, tussen de Stichtsekade en de Noorderslootbrug, ingesteld zou worden. Op 3 november werd er in de commissie uitvoerig over de instelling van een parkeerverbod gesproken. Wethouder Gerard Abrahamse verklaarde in de raad van 26 november dat het college het besluit tot instelling van een parkeerverbod aan zou houden tot het Plan van Aanpak over het verkeer gereed is. Dat Plan van Aanpak, van Bureau Hauptmeijer, is nu gereed.

Dossier Verkeer 's-Graveland

ingezonden brief

In groeiende mate irriteer ik mij aan de zeer regelmatig op de rijbaan geparkeerde auto's op het noordelijke deel van het Noordereinde en de reacties daarop van medeweggebruikers.

Wat zijn de betreffende bewoners denkende? Dat het parkeren van hun auto's op de rijbaan de verkeersveiligheid ten goede komt? Nee toch he? Ze staan er in ieder geval niet omdat er geen normale parkeervakken in de buurt zijn, in de meeste gevallen zijn die namelijk naast of tegenover de percelen van deze bewoners voldoende aanwezig...

Juist, ze staan er met opzet, om de zogenaamd de 'doorstroom' te hinderen. Helpt dat? Zeker. Maar dat hierdoor gevaarlijke situaties en in de spits behoorlijke opstoppingen ontstaan, wordt dat niet vergeten? Er wordt ongetwijfeld minder hard gereden. Sterker nog, iedereen staat stil. Achter je auto. Voor je huis. Een rij ronkende auto's met geïrriteerde bestuurders... Laat ze dan toch maar voorbijrijden!

Sorry. Geïrriteerde bestuurders? ZEER geïrriteerde bestuurders. Er wordt zo'n 3 tot 5x per uur vaak langdurig geclaxoneerd door voorbijkomende of wachtende auto's, dag en nacht en tot in de wijde omgeving te horen, om maar niet te spreken over de ruzies, woordenwisselingen en handgebaren bij het nog snel proberen te passeren van de 'obstakels'.

Waarom is bij de renovatie van het Noordereinde de doorgetrokken streep niet gewoon overal neergelegd? Waarom hebben sommige percelen hun ´eigen´ stukje onderbroken streep, zodat er in ieder geval daar LEGAAL op de rijbaan geparkeerd kan worden? Waarom niet gewoon een parkeerverbod over het hele Noordereinde en een aantal goede snelheidsbeperkende maatregelen?

Laat de gemeente dit probleem aub snel inzien en oplossen want deze situatie komt de verkeersveiligheid en het woongenot (wat ik als bewoner van het Noordereinde absoluut nog heb) niet ten goede....

Jorrit v. d. V.
's-Graveland

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
-2 gr.
windkr. 1