WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Winterpret bij NatMon
's-Graveland, do 9 december 2010

De komende weken organiseert het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in 's-Graveland tal van activiteiten voor jong en oud.

persbericht

Winterse excursies op de ’s-Gravelandse buitenplaatsen van Natuurmonumenten

Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland organiseert in de Kerstvakantie activiteiten voor jong en oud. Op donderdag 23 en woensdag 30 december kun je als gezin samen met een gids op zoek naar ‘sporen in de winter’. Of ben je benieuwd waar de dieren in de winter verblijven? Kom dan op donderdag 30 december naar de activiteit ‘’winterholletjes’’. Speciaal voor volwassenen is er een ‘’oliebollentocht’’ op donderdag 30 december.

Oliebollentocht

Volwassenen kunnen op donderdag 30 december van 11.00 tot 13.00 uur het oude jaar uitluiden met een lekkere wandeling onder leiding van een gids. De winter kan sprookjesachtige plaatjes opleveren op de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen en een bezoek in de het winterseizoen is dan ook de moeite waard. De gids laat u de mooiste plekjes zien en vertelt over de boeiende geschiedenis. Na afloop staat er een oliebol voor u klaar. Kosten: leden van Natuurmonumenten € 4,- per persoon en niet-leden € 7,- per persoon.

Winterholletjes

In de zomer zie je nog wel eens een eekhoorn of een egel, maar waar blijven deze dieren in de winter eigenlijk? Ga met een gids op avontuur en ontdek het op donderdag 30 december van 14.00 tot 15.30 uur. Speciaal voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar, ga je met een gids op onderzoek uit. Kosten: leden van Natuurmonumenten € 3,- per persoon en niet-leden € 5,- per persoon.

Sporen in de winter

Ontdek de sporen in de winter. Welk dier heeft aan de dennenappel gegeten? En waar brengen de pootafdrukken in de sneeuw ons heen? Ontdek het op donderdag 23 en woensdag 29 december van 14.00 tot 15.30 uur. Speciaal voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Je gaat met een gids op onderzoek uit. Kosten: leden van Natuurmonumenten € 3,- per persoon en niet-leden € 5,- per persoon.

Startpunt en reserveren

Alle tochten starten bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, Noordereinde 54b, ’s-Graveland. Er kan helaas een beperkt aantal mensen mee. Reserveert u daarom tijdig. Dit kan bij het bezoekerscentrum, T (035) 656 30 80 (woensdag t/m zondag). Of bij de ledenservice van Natuurmonumenten, T (035) 655 99 55 (tijdens kantooruren). U kunt ook boeken via www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek

Openingstijden bezoekerscentrum

Geopend van woensdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. 1ste Kerstdag en oudejaarsdag is het bezoekerscentrum gesloten. 2de Kerstdag en nieuwjaarsdag geopend vanaf 12.00 uur. Op 24 december sluiten we om 15.00 uur.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
wisselend
3 gr.
windkr. 2