WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Schaatspret in Nederhorst
Nederhorst den Berg, vr 26 november 2010

Vanavond om acht uur zal Jochem Uytdehaage de kunstijsbaan in Nederhorst den Berg komen openen. Waarin een klein dorp groot kan zijn.

persbericht

Iedereen kan schaatsen op de kunstijsbaan in Nederhorst den Berg

Vrijdag 26 november officiële opening door Olympisch kampioen Jochem Uytdehaage.

Er ligt nu al 7 centimeter ijs in Nederhorst den Berg en vanaf aanstaande zaterdag kan er weer volop geschaatst worden. Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage opent vrijdagavond de overdekte kunstijsbaan aan de Blijklaan in het dorpje aan de Vecht. Tot en met 9 januari 2011 is iedereen uit de wijde omtrek welkom om te komen schaatsen. Voor het derde jaar op rij alweer.

In mei begonnen de voorbereidingen en de komende weken zijn 200 vrijwilligers in touw om zoveel mogelijk mensen schaatsplezier te bezorgen op de overdekte ijsbaan. De ijsclub in Nederhorst den Berg laat zien dat er zonder subsidie en met goede gemeenschapszin een heleboel mogelijk is.

Nederhorst is uniek

Er duiken op steeds meer plekken in Nederland kunstijsbaantjes op, maar het initiatief in Nederhorst is uniek. De baan is met zijn afmetingen van 15 bij 32 meter niet alleen lekker groot en overkapt met een tent van 1.000 m2; het belangrijkste aan de ijsbaan is het laagdrempelige karakter zonder winstbejag. IJsclubvoorzitter Aad Dijs is er trots op dat het dankzij ruim driehonderd sponsors en een groot aantal vrijwilligers lukt om schaatsen voor iedereen mogelijk te maken. “Gelukkig hebben we de laatste jaren weer natuurijs, maar er groeide eerder een hele generatie op zonder schaatservaring. Wij willen dat alle kinderen kunnen leren schaatsen. Daarom hebben we deze professionele ijsbaan aangeschaft.”

Gratis schaatsen met de klas

Schoolkinderen uit Nederhorst den Berg en de omliggende dorpen mogen gratis met hun klas een keer komen schaatsen. Vorig jaar maakten 2.200 scholieren gebruik van die mogelijkheid. Ook de lichamelijk en verstandelijk gehandicapte kinderen en volwassenen van zorginstelling de Amerpoort en de Mozartschool zijn gratis welkom op de ijsbaan. In 2009 genoten maar liefst 700 gehandicapten van het ijs in Nederhorst. Gratis is sowieso een belangrijk woord voor voorzitter Aad Dijs: “We hebben 500 paar schaatsen gekocht die ijsbaanbezoekers gratis mogen gebruiken. En elke donderdagavond is er gratis schaatsles voor iedereen door trainers van schaatsvereniging De Vijf Dorpen. We streven naar toegankelijkheid, iedereen moet hier kunnen schaatsen. We hebben schaatsen tot maat 47 dus we sluiten niemand uit.”

Feestelijke opening

De officiële opening van de ijsbaan is op vrijdag 26 november 2010 om 20.00 uur door Jochem Uytdehaage. Vanaf zaterdag 27 november gaan de deuren elke dag open voor het publiek. De openingstijden staan op www.ijsclubnederhorst.nl. Naast het gewone schaatsplezier worden er veel evenementen georganiseerd zoals karaoke-avonden en discoschaatsen en clinics door bekende schaatsers. Op 19 december verloot de Kerstman stukjes van één vierkante meter ijsbaan ten bate van het Emma Kinderziekenhuis dat € 2.000 in ontvangst mag nemen. Inwoners van de gemeente Wijdemeren, waartoe Nederhorst den Berg behoort, hebben toegangscertificaten kunnen kopen waarmee ze onbeperkt toegang hebben tot de ijsbaan. Daarnaast is iedereen welkom voor een entreeprijs van € 7.50. En dat is dus inclusief het lenen van de hockeyschaatsen die op de baan zijn voorgeschreven. Eigen hockey- of kunstschaatsen meenemen mag natuurlijk ook. Gezelligheid is er in de overdekte en verwarmde koek en zopie ruimte.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
5 gr.
windkr. 1