WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Subsidie weer 5% lager
Wijdemeren, do 7 oktober 2010

Het college van B en W stelt voor om de subsidie voor alle verenigingen in 2011 met 5% te verlagen. Een bezuiniging van 35.000 euro.

Gat dichten

Het college komt € 40.000 tekor ten opzichte van de geplande opbrengst uit het accommodatiebeleid. Om dat gat in de begroting voor 2011 te dichten heeft het college besloten om de welzijnssubsidies in 2011 overall met 5% te verlagen. Dat is bvenop de 5% korting waartoe in november vorig jaar al besloten werd. Toen was het voorstel van het college een korting van 10% op de welzijnsssubsidies. Onder leiding van het CDA werd dat toen met een amendement van het CDA teruggebracht tot 5% korting in 2010.

Gevolgen nog onbekend

Die korting geldt niet voor de bibliotheek in Loosdrecht, waarmee aparte afspraken zijn gemaakt. Het geldt evenmin voor wettelijk verplichte taken. Het totale bedrag voor welzijnssubsidies (incl. de bibliotheek en de wettelijke taken) bedraagt € 808.000. In het voorstel staat dat het niet bekend is welke consequenties de verlaging van de subsidie bij de verenigingen
heeft met uitzondering van de peuterspeelzalen, waar dat wel bekend is. Volgende week donderdag staat het voorstel van het college op de agenda van de gemeenteraad.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
18 gr.
windkr. 2